• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Studeni
15

„Internalizacija poslovanja i jačanje ženskog poduzetništva“

U hotelu Central održana je međunarodna konferencija poticanja malog i srednjeg poduzetništva „Internalizacija poslovanja i jačanje ženskog poduzetništva“. Organizatori konferencije su Lokalna razvojna agencija Poslovni park Bjelovar Lora d.o.o. i GTF- regionalni centar za jednakost spolova. Medijski pokrovitelj je Radio Terezija.

Svrha konferencije je da se okupljene žene poduzetnice iz cijele Hrvatske, ali i Jugoistočne Europe i Mediterana povežu i  izmjene svoja iskustva i da se predstave programi i mjere u Republici Hrvatskoj kojima se poduzetnicama olakšava posao.
Na konferenciji se govorilo o važnosti gospodarskog povezivanja i afirmacije žena poduzetnica, jačanju ženskog poduzetništva, strategijama ženskog poduzetništva i ženskom poduzetništvu u Jugoistočnoj Europi i na Mediteranu. Predstavljeni su programi i operativni planovi za poticanje malog i srednjeg poduzetništva i za jačanje poduzetništva žena u Republici Hrvatskoj, a održan je i forum na temu „Perspektive ženskog poduzetništva u Republici Hrvatskoj“.
Zamjenica župana Damira Bajsa, Đurđica Ištef Benšić rekla je da su ovakve teme dobrodošle jer  je naše okruženje opterećeno predrasudama o muškoj dominaciji. Naša županija je na začelju kolone po gospodarskom razvoju pa je obveza dužnosnika na funkcijama županije, gradova i općina da stvore uvjete za lakše poslovanje. Bjelovarsko- bilogorska županija zato je raspisala javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava projektima prikladnim za financiranje iz fondova Europske Unije. Kriteriji su usklađenost sa tematskim ciljevima Europske Unije i jačanje konkurentnosti malih i srednjih poduzetništva i poljoprivrede pa je pozvala sve koji udovoljavaju kriterijima da se jave.
Pomoćnica ministra poduzetništva i obrta Zdenka Lončar iznijela je najnoviji statistički podatak , 25 posto obrta u Hrvatskoj je u vlasništvu žena i ovom prilikom je pozvala poduzetnice i one koje to tek žele postati da iskoriste programe i potpore Ministarstva poduzetništva i obrta.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a