• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2010.
Rujan
17

Irena Cugovčan najuzornija seoska žena Bjelovarsko-bilogorske županije u 2010. godini

Titulu najuzornije seoske žene Bjelovarsko-bilogorske županije u 2010. godini na izboru u čazmanskom Centru za kulturu ponijela je Irena Cugovčan iz naselja Poljani na području Grubišnoga Polja.

Jednoglasno joj je dodijeljen najveći broj bodova. Na velikom seoskom gospodarstvu živi sa suprugom Ivanom i tri kćeri. Sudjeluje u svim poljoprivrednim poslovima, održava cjelokupno kućanstvo, a bavi se humanitarnim radom.

Njezina je prva pratilja Mihaela Mišir iz Velikog Trojstva a druga Marina Đipalo iz Šandrovca. 

 

BBŽ



            Domaćica ovogodišnjeg izbora bila je prošlogodišnja najuzornija seoska žena Bjelovarsko-bilogorske županije Božica Tonković iz Donjeg Miklouša, naselja s područja grada Čazme. Stoga su organizatori Izbora bili grad Čazma i Bjelovarsko-bilogorska županija.
            Ove je godine za naslov najuzornije konkuriralo sedam seoskih žena iz Grubišnog Polja, Zrinskog Topolovca, Velikog Trojstva, Čazme i Šandrovca. Svaka od njih predstavila je svoje gospodarstvo i proizvode koje one same proizvode, svoje aktivnosti u obitelji i zajednici u kojoj žive.

            Ove su godine, prema ocjeni članova Suda imale su Sanja Kovačić i Katica Levatić.

 

BBŽ



 Na čelu ocjenjivačkog suda bio je župan Miroslav Čačija, Uz njega još je sedam članova ocjenjivalo kandidatkinje. Tri najuzornije seoske žene Bjelovarsko-bilogorske županije predstavljat će Županiju na državnom izboru koji se sredinom listopada održava u Pazinu. 

 

BBŽ

 

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a