• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Listopad
21

IZABRANO NOVO VODSTVO GSV-a BBŽ

Stjepan Hittner iz redova poslodavaca novi je predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća Bjelovarsko-bilogorske županije, a potpredsjednici su ispred Županije župan Damir Bajs, te ispred sindikata Božica Jurec. Svoje mandate obnašati će narednih godinu dana odlučeno je na sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća. Članovima GSV-a prezentirane su i pojedinosti o županijskom Jamstvenom fondu i kreditnoj liniji namijenjenoj prerađivačkoj industriji.

Riječ je o prvom Jamstvenom fondu takvog tipa u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji putem kojeg se županijskim tvrtkama u prerađivačkoj industriji nudi mogućnost kreditnih jamstava od 5,3 milijuna kuna, te kreditna linija od 7,5 milijuna kuna koju prati iznimno povoljna kamata manja od šest posto. Do sada, kako se čulo na GSV-u, već je stiglo pet zahtjeva zainteresiranih tvrtki za korištenje tog Jamstvenog fonda.

Program Jamstvenog fonda namijenjen je isključivo županijskim poduzetnicima koji se bave prerađivačkom djelatnošću kao potpora za ulaganja u nove tehnologije i druge proizvodne programe, istaknuo je na GSV-u župan Damir Bajs.

Na GSV-u Bjelovarsko-bilogorske županije podržana je i inicijativa za „fer cijene u građevinarstvu“ koju je pokrenula Udruga poslodavaca u građevinarstvu. Naime, u toj udruzi smatraju kako postoje određene manjkavosti u funkcioniranju sektora građevinarstva, pa su zatražili promjene Zakona o javnoj nabavi, te minimalne plaće i rad na crno u čijim pojedinim odredbama vide polazište za mnoge svoje probleme u građevinarstvu.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a