• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2021.
Studeni
25

IZASLANSTVO BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE POSJETILO DISTRIBUTIVNI CENTAR ZA VOĆE I POVRĆE U VELIKOJ GORICI

Izaslanstvo Bjelovarsko-bilogorske županije, predvođeno zamjenicom župana Marijom Jungić, posjetilo je Distributivni centar za voće i povrće u Velikoj Gorici, kao dobar primjer pomoći poljoprivrednim proizvođačima u skladištenju, pakiranju i plasmanu proizvoda
Posjeta distributivnom centru

„Bjelovarsko-bilogorska županija planira kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti, a putem razvojnog sporazuma s Vladom RH, raditi na projektu gradnje distributivnog centra za voće i povrće. Nadam se da će nam iskustva koja ćemo danas dobiti pomoći u pronalasku najboljeg modela koji će zadovoljiti potrebe proizvođača naše županije“, rekla je zamjenica Jungić.

Domaćin izaslanstvu Bjelovarsko-bilogorske županije bio je zamjenik župana Damir Tomljenović. Rekao je da je Distributivni centar nastao iz potrebe proizvođača, konkretno voćara koji su htjeli biti konkurentni na tržištu tijekom cijele godine.

„Da bi bili konkurentni trebalo im je nekoliko stvari - sortirnica, pakirnica i, najvažnije, hladnjača. Sve smo to uspjeli sagraditi na zemljištu koje smo od Vlade RH dobili u koncesiju s pravom gradnje. Sada imamo kompletirani proces, a hladnjače su pune i ispunjavaju svoju svrhu“, rekao je Tomljenović.

Unatoč lošoj godini za proizvodnju jabuke - proljetnom mrazu, ljetnim sušama, a ponegdje i tuči, direktor Centra Hrvoje Bunjevac naglasio je da je ULO hladnjača, ukupnog kapaciteta 3000 tona, puna.

„Glavni razlog je što je naša ULO hladnjača najmodernija u državi. Svi pokazatelji govore da jabuka kod nas uspije sačuvati jednaku kvalitetu kroz cijelu godinu. Zadnje pakiranje prošlogodišnje jabuke imali smo 20. kolovoza, dakle u hladnjači je bila skoro godinu dana. Kada je išla na tržište bila je iste kvalitete kao i kada je ušla u hladnjaču“, naglasio je Bunjevac. Rekao je da je jabuka glavni artikl Centra, a odmah iza nje dolazi borovnica, odnosno jagodasto voće.


Izvor: Zagrebačka županija

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
Posjeta distributivnom centru
Posjeta distributivnom centru
Posjeta distributivnom centru
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a