• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Rujan
26

IZASLANSTVO BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE S TUZLANSKIM KANTONOM POTPISALO PISMO NAMJERE O PROVEDBI PROJEKTA PREKOGRANIČNE SURADNJE RH-BiH

Župan Damir Bajs i premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević potpisali su u Tuzli Pismo namjere o suradnji na provedbi zajedničkog projekta u sklopu programa Prekogranične suradnje Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Pismom namjere Bjelovarsko-bilogorska županija i Tuzlanski kanton  utvrđuju okvirni program u zajedničkom projektu očuvanja kulturne baštine, koji će se pripremiti na Natječaj u sklopu Programa Prekogranične suradnje.
Cilj je potaknuti i unaprijediti suradnju i formiranje zajedničke turističke ponude, potičući očuvanje kulturne baštine na području Bjelovarsko-bilogorske županije i Tuzlanskog kantona.
Razgovore o suradnji s Tuzlanskim kantonom župan Bajs započeo je još 2007. godine, prije odlaska na dužnost ministra turizma. Sporazum o suradnji potpisan je u veljači 2009. godine, a ovim Pismom namjere kreće se u konkretan projekt.
Kroz zajednički projekt Bjelovarsko-bilogorska županija i Tuzlanski kanton prikupljat će i analizirati podatke o postojećim kulturnim i turističkim potencijalima i proizvodima, analizirati primjere dobre prakse iz Projekta Bjelovarsko-bilogorske županije, izraditi priručnik za valorizaciju kulturne baštine u turističke svrhe, te održavati radionice kojima se planira potaknuti revitalizaciju starih zanata s ciljem smanjenja nezaposlenosti i mogućnosti stjecanja dodatnih prihoda.
Time će zajednički osigurati kvalitetnije upravljanje kulturnom baštinom te doprinijeti održivom razvoju turizma u obje partnerske regije.
Izaslanstvo Bjelovarsko-bilogorske županije na čelu sa županom Damirom Bajsom i njegovim zamjenikom Nevenom Alić, nakon potpisivanja Pisma namjere u pratnji domaćina posjetili su franjevački Samostan svetih Petra i Pavla u Tuzli, u Privrednoj komori susreli su se s tamošnjim gospodarstvenicima, obišli su tuzlansku Solanu i poduzeće Deling koje proizvodi električne uređaje, transformatore i niskonaponska postrojenja.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a