• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2011.
Travanj
11

Izaslanstvo županije u Općini Berek

Susret s članovima Općinskog vijeća, razgovor s poljoprivrednicima, te posjet tamošnjoj Osnovnoj školi, obilazak gradilišta vodoopskrbe mreže i novoizgrađene mrtvačnice bio je program župana Miroslav Čačije i njegovih suradnika u sklopu posjeta Općini Berek.

S obzirom da Županija već više od desetljeća ima dvadesetak programa subvencija poljoprivredne proizvodnje, čelnike Županije zanimali su odjeci njihove primjene. Poljoprivrednici s kojima su se susreli, govorili su o teškoćama i problemima s kojim su prisiljeni nositi se, ali i o tome koliko im subvencije sve to ipak olakšavaju. Posebno, kad je riječ o subvenciji proljetne sjetve. Prometnice na području Općine Berek obnavljaju se prema predviđenom programu Županijske uprave za ceste, a nastavlja se i izgradnja vodoopskrbnog sustava. Dostigla se pedesetpostotna pokrivenost, a do kraja godine taj će postotak biti sedamdeset posto.

Izaslanstvo Županije posjetilo je Osnovnu školu u Bereku, prema broju učenika najmanju školu u Županiji, o čijem se spajanju sa školom u jednoj od susjednoj općina u javnosti nedavno govorilo. Župan je i ovom prilikom opovrgnuo tu mogućnost, a Županija u ovom trenutku financira kupnju novog kombija za prijevoz učenika.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a