• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2018.
Siječanj
17

IZBOR UČENIKA ZA NACIONALNO VIJEĆE UČENIKA RH

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji održan je sastanak Vijeća učenika Bjelovarsko-bilogorske županije na kojemu se birao predstavnik koji će ispred županijskog Vijeća predstavljati našu županiju u Nacionalnom vijeću učenika Republike Hrvatske.

Na sastanku Vijeća učenika tako je dogovoreno kako će našu županiju u Nacionalnom vijeću učenika predstavljati Ena Ravlić, učenica 2. razreda Medicinske škole Bjelovar, a za njenu zamjenicu izabrana je Neda Soldan, učenica 3. razreda Gimnazije Srednje škole Bartola Kašića Grubišno Polje.
Inače, Nacionalno vijeće učenika ima niz zadaća i mogućnosti od kojih su neke:
-  predstavljanje učenika u svim pitanjima na nacionalnoj razini koja se odnose na njih, 
njihov rad i odgojno-obrazovni sustav; u javnosti i institucijama od značaja za odgojno-obrazovni sustav i učenike,
-  briga o obvezama, pravima i interesima učenika i zastupanje istih,
-   pripremanje i davanje prijedloga ministru znanosti, obrazovanja i športa o pitanjima  
-   važnim za učenike, njihov rad i rezultate u obrazovanju,
-   predlaganje mjera poboljšanja (uvjeta) rada u školama,
-   pomaganje učenicima u ispunjenju školskih, izvanškolskih i drugih obveza.

Sastanku Vijeća učenika Bjelovarsko-bilogorske županije nazočio je i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.
„Drago mi je da se naše Vijeće učenika danas sastalo i da ste to ozbiljno shvatili što vidim po brojnosti okupljenih na samom sastanku. Danas birate našeg predstavnika u Nacionalnom vijeću učenika i moram reći kako to tijelo ima podršku Vlade Republike Hrvatske. Između ostalog, možete davati prijedloge ministru znanosti i obrazovanja, možete pomagati učenicima u izvršavanju njihovih obveza, ali možete surađivati i s učenicima iz drugih država i niz drugih i zanimljivih stvari. Ja sam uvjeren da ćete vi izabrati učenika koji može predstavljati sve ovo što sam sad naznačio. Važno je da i mladi budu sudionici odlučivanja i da daju svoju riječ kada govorimo o obrazovanju mladih u Hrvatskoj. Kada govorimo o samoj Županiji mi smo dali poseban naglasak na školstvo i znanje. Školstvo zbog toga što smo mi trenutno u postupku obnove naših gotovo petnaest škola i u postupku smo prijave ostatka naših škola na raspisane natječaje. Također, Bjelovarsko-bilogorska županija provodi projekt Centara izvrsnosti iz matematike, engleskog jezika i kemije. Mi želimo da se kroz izvrsnost podigne ukupno znanje u našoj županiji, a da smo na dobrom putu potvrđuju rezultati naših učenika koji su sve bolji i bolji“, naglasio je župan Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a