• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Prosinac
1

IZLOŽBA ANĐELKE PAPIĆ

Zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Đurđica Ištef Benšić otvorila je humanitarnu izložbu slikarice Anđelke Papić u bjelovarskoj Kavani i slastičarnici „Zagorje.“

Petnaestak umjetničkih djela tako krasi slastičarnicu „Zagorje,“ a svi zainteresirani izložbu mogu pogledati do 15. prosinca.

Drago mi je da ste se odazvali na ovu moju humanitarnu izložbu. Kao što svi znate ja sam humanitarka, pa ću tako i ove slike ako se prodaju prikupljen novac donirati u humanitarne svrhe. I to za Centar Rudolf Steiner. Bit će mi drago da se ta djeca pomognu, a mi ćemo raditi i stvarati dalje, istaknula je autorica izložbe Anđelka Papić.

Anđelka Papić je poznata humanitarka i slikarica. Većinu svog života bavi se humanitarnim radom. Organizirala je brojne likovne kolonije s različitim humanitarnim namjenama. Istaknula bih neke poput pomoći za djecu s poteškoćama u razvoju, te  kupnju raznih medicinskih aparata i uređaja za Opću bolnicu Bjelovar. Naime, za potrebe bjelovarske bolnice posljednjih nekoliko godina bilo je organizirano niz likovnih kolonija, kao i za potrebe stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida. I Bjelovarsko-bilogorska županija u skladu sa svojim proračunskim mogućnostima pomaže i potiče rad humanitarnih i socijalnih udruga, kao i karitativnih aktivnosti i zajednica, kao i pojedinačne akcije kako bi učinili određene pomake i kako bi pomogli onim najslabijim članovima našeg društva, istaknula je zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić otvarajući izložbu Anđelke Papić.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a