• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Prosinac
8

IZMJEŠTANJE UREDA PREDSJEDNICE REPUBLIKE U BJELOVARSKO-BILOGORSKU ŽUPANIJU

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović 11. i 12. prosinca izmjestit će svoj Ured u Bjelovarsko-bilogorsku županiju. Bit će to jedanaesto izmještanje Ureda predsjednice Republike izvan Zagreba.

Boravak u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji predsjednica Grabar-Kitarović započet će u ponedjeljak, 11. prosinca 2017. godine u jutarnjim satima ispred zgrade Županije, gdje će zajedno sa županom Damirom Bajsom i gradonačelnikom Bjelovara Dariom Hrebakom nazočiti podizanju predsjedničke zastave. Nakon obraćanja nazočnima Predsjednica će u Privremenom uredu u zgradi Bjelovarsko-bilogorske županije održati radne sastanke s predstavnicima Županije, saborskim zastupnicima te gradonačelnicima i načelnicima, s biskupom mons. dr. Vjekoslavom Huzjakom, predstavnicima nacionalnih manjina te s predstavnicima udruga hrvatskih branitelja, s kojima će, nakon sastanka, položiti vijenac poginulim braniteljima u središnjem gradskom parku u Bjelovaru.

Istog dana Predsjednica će posjetiti Veleučilište u Bjelovaru, u sklopu kojega i Stručni studij Mehatronike te bjelovarsku Osnovnu školu, gdje će u nastavku projekta „Hrvatska čita“ zajedno s djecom čitati ulomke iz djela Mate Lovraka.

Sastankom s predstavnicima Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s područja obiju županija predsjednica Grabar-Kitarović započet će drugi dan boravka u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Na Trgovačkom sudu u Bjelovaru Predsjednica će s ministrom pravosuđa Draženom Bošnjakovićem nazočiti otvaranju pilot projekta „e-komunikacija“. U Bjelovaru će obići trgovačko društvo „Bjelin d.o.o.“ te u mjestu Ciglena geotermalnu elektranu u izgradnji.

Predsjednica će posjetiti gradove Grubišno Polje, Daruvar, Garešnicu i Čazmu. U Grubišnom Polju, osim susreta s građanima, predviđen je obilazak Spomen sobe Domovinskog rata; u Daruvaru obilazak Daruvarskih toplica i Centra Rudolf Steiner; u Garešnici posjet OPG-u Pavlak, a u Čazmi posjet tvrtki „Čazmatrans-Nova d.o.o.“. Na kraju drugog dana boravka u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji Predsjednica će obići Božićnu priču Salajevih u mjestu Grabovnica. 

Susretom s predstavnicima Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, poduzetnicima i obrtnicima iz Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije predsjednica Grabar-Kitarović održat će 14. prosinca u Koprivničko-križevačkoj županiji.  

Posljednjeg dana boravka u Koprivničko-križevačkoj županiji i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, 15. prosinca, predsjednica Grabar-Kitarović zajedno sa županima nazočit će  prezentaciji ulagačkih mogućnosti u ove dvije hrvatske županije, koja će se u sklopu projekta „Osjeti Hrvatsku“ održati za šefove diplomatskih misija i međunarodnih organizacija u Republici Hrvatskoj.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a