• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2020.
Veljača
17

IZNIMNO VELIK INTERES NAŠIH POLJOPRIVREDNIKA ZA ŽUPANIJSKU MJERU KREDITIRANJA PROLJETNE SJETVE

Bjelovarsko-bilogorska županija ima 17 potpornih mjera u poljoprivredi, a jedna od najdugovječnijih i najuspješnijih u provođenju je mjera kreditiranja proljetne sjetve.
IZNIMNO VELIK INTERES NAŠIH POLJOPRIVREDNIKA ZA ŽUPANIJSKU MJERU KREDITIRANJA PROLJETNE SJETVE

Od ove godine ta kreditna linija  još je povoljnija za naše poljoprivrednike jer poslovne banke dodatno su smanjile kamatnu stopu. Bjelovarsko-bilogorska županija i dalje subvencionira kamatu s 2,8%, a poljoprivrednicima preostaje iznos kamatne stope od 1%.

Najbolji su to kreditni uvjeti u Hrvatskoj i time se omogućava našim poljoprivrednicima da još povoljnije i lakše obave proljetnu sjetvu.

Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za kreditiranje proljetne sjetve ove godine objavljen je 10. veljače i u prvih tjedan dana odobreno je 50 zahtjeva u ukupnom iznosu od 13.770.000,00 kuna, što pokazuje da je interes naših poljoprivrednika za ovu mjeru iznimno velik.

Poljoprivredni proizvođači tako lakše mogu u proljetnu sjetvu kukuruza, stočnog ječma, zobi, soje i šećerne repe, a unazad tri godine kredit se može zatražiti i za presadnice povrća, dakle, povrtlarske kulture.  Najniži iznos kredita koji se može zatražiti je 5.000,00 kuna, dok je najviši iznos koji se može zatražiti je 1.000.000,00 kuna. Rok povrata kredita je jednokratno nakon 10 mjeseci.

Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za kreditiranje proljetne sjetve u 2020. godini otvoren je do 30. travnja.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a