• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Studeni
5

IZVRŠNI ODBOR MATICE UMIROVLJENIKA BBŽ

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs prisustvovao je proširenoj sjednici Izvršnog odbora umirovljenika Bjelovarsko-bilogorske županije.

Na sjednici se razgovaralo o Programu koji Bjelovarsko-bilogorska županija nudi umirovljenicima i načinu prijave projekata.

Što se tiče umirovljenika, u okviru onog što smo obećali prije izbora to smo i ispunili. Obećali smo da će se osnovati odbor za umirovljenike pri Županijskoj skupštini, da ćemo imati djelatnicu u Županiji koja će se baviti udrugama umirovljenika i najvažnije pokrenuli smo programe prema umirovljenicima. Kada smo radili programe, radili smo intenzivno s županijskom maticom, kojoj zahvaljujem na suradnji. Činjenica je da smo odlučili da Županija ne radi program koji će provoditi sama županija. Županija je i mala i velika. Problemi umirovljenika Bjelovara ili Severina ili Sirača ne moraju biti isti. Svatko ima svoj dio koji ga zanima i u okviru toga je bilo da se raspiše natječaj, kako bi poduprli udruge s područja županije. Mi ne podupiremo samo udruge umirovljenika iz Matice, ali u praksi 90% sredstava ide u Maticu ili udrugama koje su vezane uz nju. Ovo je treća godina kako će se to provoditi. Mi smo zadovoljni s odazivom od prošle godine. Sjetimo se da smo 2013.godine morali produžiti rok za prijavu jer smo imali premali broj prijava. Izgleda da ste se izvještili pa sada to bolje radite i nema problema što se tiče prijava. Moram vas pohvaliti i u opravdavanju troškova. Sve udruge su opravdale troškove u cijelosti, što ponekad imamo problema s drugim korisnicima. Nadam se da je ta naša potpora koristila vama i vašim članovima. Ja sam uvjeren da ćemo mi to nastaviti i dalje, a veseli me povećana aktivnost, istaknuo je župan Bajs.

Zahvaljujemo se županu jer je taj projekt velika stvar. Umreženi su svi ljudi koji su daleko, posebice u ruralnim sredinama. To će im puno pomoći. Sjećam se da smo 2006. godine dobili i Pomoć u kući. Zato hvala županu na tome, istaknula je na sjednici Dragica Vodvarka predsjednica Matice umirovljenika Grubišno Polje.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a