• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Rujan
5

KATEGORIZACIJA DOMA UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA BJELOVAR

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i predstavnici Doma učenika Bjelovar održali su konferenciju za medije na temu kategorizacije dosadašnjeg đačkog doma u Bjelovaru.

Tako su javnosti predstavljeni planovi vezani uz dosadašnji đački dom u Bjelovaru koji bi trebao biti kategoriziran kao hostel. Naime, izgradnjom novog učeničkog doma u sklopu Srednjoškolskog centra, u strogom centru grada Bjelovara, oslobađa se prostor u vlasništvu Bjelovarsko-bilogorske županije.

Izgradnjom novog Doma postavlja se temeljno pitanje što je sa starom zgradom koja je u centru Bjelovara, a koje je uređena prema svim standardima. Ukoliko ta zgrada ne bi imala novu namjenu održavanje zgrade bi palo na samu Županiju i Dom, stoga smo tražili novu namjenu. U okviru dolaska HRT studija, dva razreda Medicinske škole prebačena su ovdje. Ipak, to je vrlo mali dio ukupnosti ove zgrade, a mi želimo da ova zgrada u cijelosti nađe novog korisnika. Ja sam od prvog trena razmišljao da postane hostel ili drugi smještajni kapacitet tog ranga. Ovaj objekt ima kuhinju, uređene sanitarne čvorove, odnosno ima uvjete za registriranje kao hostel. Hosteli sami po sebi imaju standarde, a ovaj objekt ih udovoljava. Ministarstvu turizma smo najavili naše namjere kako bi njihove službe bile promptne. Zgrada bi i dalje bila na upravljanju ostala Đačkom domu, a Bjelovar bi dobio nove smještajne kapacitete, jer od Zagreba do Osijeka gotovo da i nema ovakvog smještajnog kapaciteta koji je jeftiniji, a mogu ga koristiti svi. Stoga, uvjeren sam da ćemo sve to napraviti u kratkom roku, rekao je župan Bajs.  

Šteta je da ovakva zgrada koja je održavana propadne, a imamo mogućnost iskoristiti je za nešto što u široj okolici nema. Što se tiče naših kadrova i nama je to izazov. Ipak upoznati smo s namjenom ovakvih objekata za hostel. Ostvarili smo komunikaciju s raznim Domovima i u Dalmaciji se preko ljeta oni koriste upravo za hostel. Stoga treba iskoristiti ono što imamo, a vidjet ćemo hoće li biti privremen ili stalan smještajni kapacitet. Bitno je da idemo korak po korak i da imamo cilj kojeg želimo ostvariti, pojasnila je Snježana Šimić.

Nakon konferencije za medije župan Damir Bajs sa suradnicima i predsjednica Domskog odbora Snježana Šimić obišli su zgradu koja će uskoro imati novu namjenu. Očekuje se da će hostel u samom centru Bjelovara imati kapacitet dovoljan za 70-80 gostiju, a točan broj znati će se nakon kategorizacije objekta.  

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a