• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2022.
Lipanj
10

KC MATO LOVRAK IMA VELIKI POTENCIJAL I TO MORAMO ISKORISTITI – PORUČIO NA OTVARANJU KUPALIŠNE SEZONE ŽUPAN MARKO MARUŠIĆ

Na bazenima u Velikom Grđevcu otvorena je nova kupališna sezona. Bazeni su dio KC Mato Lovrak, a njegova nova ravnateljica Zvjezdana Galkowski očekuje više posjetitelja nego lani kada je prodano nešto manje od 20 tisuća ulaznica. No, fokus će joj biti na razvoju potencijala u čemu ima podršku župana Marka Marušića i općinskog načelnika Tomislava Pavlečića koji su otvorili kupališnu sezonu.

- Ovaj bazen osim kupanja nudi i sportske terene uz samo kupalište, igralište za badminton, odbojku, tenis. Dakle, popratnih sadržaja ne nedostaje. Drago mi je da imate definiran cilj i da očekujete više od 20 tisuća posjetitelja. Čuo sam da je prošle godine bilo oko 320 tisuća kuna zarade od ulaznica. Veseli me optimizam, a nadam se da će nas i vrijeme poslužiti u ovoj sezoni – kazao je župan Marušić te se dotaknuo i planova razvoja KC Mato Lovrak u sklopu kojega je i ŠRC Kukavica.
- Ono što je jedan od zajedničkih ciljeva je podizanje ŠRC Kukavice na višu razinu. U izradi smo idejnog rješenja kako to sve napraviti, obnoviti kućice, izgraditi adrenalinski park i samim time omogućiti još kvalitetniju uslugu. Imamo dobre preduvjete. Drago mi je da je Lovrakov centar posjećen, ali moramo iskoristiti brend Mate Lovraka i gledati kako to sve još više promovirati i izvan granica naše županije. Tu mislim da multimedijalni centar koji bi bio dobro rješenje – istaknuo je župan poručivši novoj ravnateljici da ju očito čeka mnogo izazova, ali da će joj županija i općina biti podrška.
Općinski načelnik Tomislav Pavlečić istaknuo je da je ovo šesta kupališna sezona i da bazene posjećuju kupači koji dolaze i iz drugih županija, najviše iz Virovitičko-podravske. Svima je zahvalio na povjerenju koje je, kaže, zasluženo jer se pazi na kakvoću vode, higijenu i sve ostalo što je važno, i to su ljudi prepoznali.
- Svi su u Velikom Grđevcu dobrodošli na bazene ovog ljeta, ali i na druge turističke destinacije kao što je Lovrakov centar koji je prepun nama najdražih posjetitelja, a to su djeca iz cijele Hrvatske. Svaki dan nekoliko autobusa dolazi u Lovrakov centar – poručio je Pavlečić.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a