• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2020.
Lipanj
17

KLIKOM MIŠA DO IZDANIH GRAĐEVINSKIH DOZVOLA

Bjelovarsko-bilogorska županija u suradnji s Ministarstvom graditeljstva i prostornoga uređenja kreće u postupak digitalizacije postojećih akata o gradnji na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

Riječ je o projektu koji će omogućiti našim građanima da u kratkom roku, uz svega par klikova mišem, dođu do potrebnih akata o gradnji, odnosno do već izdanih građevinskih dozvola i to iz razdoblja 1968.-2015. godine.

Nakon što se građevinske dozvole digitaliziraju, građani ih više neće morati tražiti u arhivima, što ponekad može potrajati i nekoliko dana, već će za svega par minuta do željenih građevinskih dozvola moći doći putem svog računala.

Na taj način Bjelovarsko-bilogorska županija će omogućiti svojim građanima da brže, efikasnije i učinkovitije pronađu građevinske dozvole iz navedenog razdoblja koje će im biti lako dostupne, a realizacija projekta doprinijet će i administrativnom rasterećenju.

Projektom je predviđena i nabava informatičke opreme za rad pa će tako županijske ispostave Odjela za graditeljstvo, promet, prostorno uređenje i komunalnu infrastrukturu u Bjelovaru, Čazmi, Garešnici, Daruvaru i Grubišnom Polju biti opremljene novim računalima, laptopima i skenerima.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a