• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Studeni
28

KONFERENCIJA O IZGRADNJI BRZE CESTE ZAGREB - BJELOVAR - VIROVITICA

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs prisustvovao je Konferenciji na temu izgradnje brze ceste Zagreb-Bjelovar-Virovitica u organizaciji HSLS-a.

Cestovna povezanost Bjelovarsko – bilogorske županije i Virovitičko Podravske županije, omogućiti će temeljnu povezanost glavnih žarišta razvoja Republike Hrvatske, povezanost sa susjednim zemljama i Europom što će zasigurno značajno povećati daljnji gospodarski razvitak cjelokupne regije. Učinkovito i brzo prometno povezivanje omogućava priliku za razvoj gospodarstva u cjelini, a posebice poljoprivrede i prehrambene industrije, ali i turističkih potencijala koji će tada doći do izražaja.

Kada govorimo o brzoj cesti od Zagreba preko Bjelovara pa do Virovitice, ali i prema Barcsu te u konačnici prema Budimpešti to je posebno važno za ovu regiju kao poveznica dviju država. Cesta je do pola gotova, gradnja je ugovorena i treba ju dovršiti. Županija je do sada napravila niz poteza. Rečeno je i da će se brza cesta graditi do Bjelovara, ali da se neće nastaviti. Mi želimo da se cesta napravi do Virovitice. Želimo da to bude osnova razvoja gospodarstva. Tristo milijuna kuna koliko je potrebno da cesta dođe do Bjelovara mislimo da se može naći za završetak započete trase. Kada gledamo promet po danu, ova cesta prema Bjelovaru i Virovitici ima ponekad više prometa nego dionica Zagreb-Split. Također, naš prometni pravac ima duplo više vozila nego pravac prema Koprivnici, a također i košta duplo manje. Kada sam bio u izvršnoj vlasti ovaj projekt je krenuo. Uloženo je preko tristo milijuna kuna do 2011., a od tada nije uložena ni jedna kuna. Kao župan sam tražio studiju od Hrvatskih cesta zašto se radi prema Koprivnici, a ne prema Bjelovaru je izgradnja stala, nisam je dobio, jer takva studija ne postoji, istaknuo je župan Damir Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a