• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2020.
Travanj
15

KONFERENCIJA ZA MEDIJE NA TEMU NOVOZARAŽENE OSOBE KORONAVIRUSOM U BBŽ

Potvrđen je novi slučaj zaraze koronavirusom u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Riječ je o obiteljskoj transmisiji, a zaražena je ženska osoba iz Garešnice.
Konferencija za medije

„Do danas ujutro u bjelovarskoj Općoj bolnici testirano je 189 osoba. U zadnja 24 sata testirane su 23 osobe. Među njima je jedna osoba pozitivna na koronavirus i to je osoba iz obitelji o kojoj smo već izvještavali . Testirali smo i pacijente koji su bili pozitivni na koronavirus prije više od dva tjedna. Od njih četvero jedna osoba je i dalje pozitivna. Tri osobe su negativne i nalaze se u kućnoj izolaciji sljedeća dva tjedna. Na odjelu za koronavirus leže dva pacijenta, stabilna su i u dobrom općem stanju.“, izvijestio je ravnatelj Opće bolnice Bjelovar dr. Ali Allouch.

Ukupno je tako u Općoj bolnici Bjelovar na koronavirus do sada pozitivno testirano 10 osoba. Devetero njih je s područja naše županije, a jedna osoba živi i radi u Zagrebu, a liječi se u samoizolaciji u Garešnici.

Na području naše županije u samoizolaciji je 387 osoba. Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska evidentirala je 35 slučajeva kršenja mjera samoizolacije, a učinjeno je 2137 nadzora poštivanja mjera samoizolacije.

„I dalje pozivamo ljude da poštivaju sve preporuke vezane uz koronavirus, zabranu izlaska ako ste u samoizolaciji i naravno u slučaju uobičajenih aktivnosti držite se socijalne distance, radite na tome da zaštitite sebe i svoje obitelji“, naglasio je na današnjoj konferenciji za medije župan Damir Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
Konferencija za medije
Konferencija za medije
Konferencija za medije
Konferencija za medije
Konferencija za medije
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a