• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2018.
Travanj
26

KONOBA ROKO MEĐU NAJBOLJIH 100 RESTORANA U HRVATSKOJ

Bjelovarska Konoba Roko ušla je u izbor od 100 najboljih restorana Hrvatske po francuskom turističkom vodiču Gault&mileau Croatia. Više o tome bilo je riječi na konferenciji za medije kojoj se pridružio i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

Veliko je to priznanje za Konobu Roku koja radi tek tri godine, ali svojom kvalitetom i načinom rada ušla je u top 100 restorana u Hrvatskoj što uvelike doprinosi i turističkoj promociji.

„Što je zapravo Gault&mileau Croatia. To znači francuska organizacija, odnosno turistički vodič. Oni svoje agente šalju diljem naše zemlje i diljem Europe, diljem svijeta u ispitivanje tržišta i samih restorana, konoba, bistroa i hotela. Traže dušu restorana, samu dušu tanjura, osobnost tanjura, kvalitetu te iste hrane, ali i sve ostale popratne sadržaje i usluge informacije koje jedan restoran nudi i koje su moguće  usluge gostu“naglasio je Roko Tulić, vlasnik Konobe Roko.

„Kada govorimo o turizmu, onda ću naglasiti da on u kontinentalnom djelu ovisi i o gastronomiji. Kvalitetna gastronomija jedna je od glavnih čimbenika odluke za dolaskom u neki kraj. Naša Bjelovarsko – bilogorska županija, naša Bilogora, naša Moslavina i zapadna Slavonija imaju raznovrsnu gastronomiju. Mene vesele uspjesi naših OPG-a. Veseli me i ovaj uspjeh tako jednog mladog restorana. Konoba Roko radi tek 3 godine i ušla je na ljestvicu najboljih restorana Hrvatske. Veliki je to uspjeh u kratko vrijeme i biti među 100 restorana Hrvatske to je nešto što treba istaknuti kao jedan ne samo uspjeh, nego i jedno ulaganje u budućnost“, naglasio je župan Damir Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a