• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2010.
Svibanj
5

Konstituirano Gospodarsko-socijalno vijeće Bjelovarsko-bilogorske županije

Župan Miroslav Čačija predsjednik je novokonstituiranog Gospodarsko-socijalnog vijeća Bjelovarsko-bilogorske županije, a potpredsjednik je predstavnik Sindikata Zlatko Tušak.

Odluku o tome, donijeli su članovi Vijeća na konstituirajućoj sjednici. Donijeli su Sporazum o osnivanju, Poslovnik i Plan rada za 2010. godinu. S obzirom da je Plan načelan, dogovoreno je da će se na sljedećim sjednicama nadopuniti. Isto tako, kandidate za miritelje u individualnim sporovima predložit će svaki partner, a na sljedećoj će se sjednici o njima raspravljati i odlučivati.

Gospodarsko-socijalno vijeće čini 15 članova, po pet članova u ime svakog partnera - Bjelovarsko-bilogorske županije, Hrvatske udruge poslodavaca i Sindikata. Osnovan je, kako stoji u Sporazumu, radi uspostave i razvitka tripartitnog dijaloga, s ciljem zaštite i promicanja gospodarskih i socijalnih prava i interesa radnika i poslodavaca, usklađenog vođenja gospodarske, socijalne i razvojne politike na području Županije, te razmatranja ostalih pitanja od zajedničkog interesa socijalnih partnera.

 

BBŽ

 

BBŽ

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a