• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2010.
Svibanj
25

Koordinacija županija panonske regije

Čelnici županija te voditelji županijskih regionalnih agencija, sastali su se na redovnoj koordinaciji.

Čelnici Brodsko – posavske, Karlovačke, Osječko - baranjske, Požeško – slavonske, Sisačko – moslavačke, Virovitičko – podravske, Vukovarsko – srijemske, Bjelovarsko – bilogorske županije, te voditelji županijskih regionalnih agencija,
sastali su se na redovnoj koordinaciji. Na sastanku su bili predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva RH, a razgovaralo se o aktivnostima vezanim za Strategiju regionalnog razvoja RH, Zakonu o regionalnom razvoju, pravilniku o upisniku upravnih tijela jedinica lokalne samouprave i drugih pravnih osoba, te stanju strateških razvojnih projekata Panonske regije.
            Panonska regija jedna je od tri NUTS II statističke regije Republike Hrvatske. Ta je podjela sukladna politici regionalnog razvoja u EU, prijedlogu Strategije regionalnog razvoja RH i zakona o regionalnom razvoju, a provedena je s ciljemdjelotvornog vođenje regionalne razvojne politike u postupku oblikovanja i provođenja politike regionalnog razvoja Republike Hrvatske, za socio-ekonomske analize i za postizanje ciljeva socijalne i ekonomske kohezije, sukladno europskim statističkim standardima.

            Članice Panonske regije koju čine osam županija, definirale se zajedničke razvojne prioritete, a oni su poljoprivreda, šumarstvo, lovstvo i slatkovodno ribarstvo, razvoj regionalne infrastrukture, povećanje konkurentnosti gospodarstva, zaštita okoliša, jačanje ljudskih potencijala i razminiranje.

 

BBŽ

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a