• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Siječanj
21

KRALJEVAČKA SUZA 2017.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs posjetio je edukativnu izložbu vina Kraljevačka suza 2017., koja se održava na području općine Rovišće.

Bila je to prilika da se okupe rovišćanski vinari i voćari i da daju na ocjenjivanje svoja vina, ali i da se dodatnu educiraju o proizvodnji. Uz to članovi Udruge voćara, vinogradara i povrćara općine Rovišće u sklopu Kraljevačke suze  pridružili su se i svečanom blagoslovu vinograda.

„Zahvaljujem se gospodinu županu u ime naše udruge gdje se našao veliki osjećaj za ovakve sredine kao što smo mi, mali hobisti, za financijska sredstva koja su nam dodijeljena ove godine na ovom natječaju koji je bio za udruge“, naglasio je Petar Rimac, predsjednik Udruge voćara, vinogradara i povrćara Rovišće.

„Danas smo ovdje, rekli bismo već pomalo tradicionalno. Htio bih reći da smo u prekrasnom objektu koji smo uspjeli urediti sredstvima Ministarstva, ali naravno i sredstvima naše Županije, našeg cijenjenog župana Damira Bajsa koji nam je isto tako pomogao. Moram reći da ta suradnja Županije i nas je na zavidnoj razini, a dokaz tome je i dolazak danas našeg župana Damira Bajsa. Posebne pohvale našim voćarima i vinogradarima, posebno našem predsjedniku gospodinu Peri Rimcu sa svojim suradnicima koji predano rade tijekom cijele godine, a ovo je, rekli bismo, samo "šlag na tortu" svih tih događanja i njihova posla tijekom cijele godine“, istaknuo je Slavko Prišćan, načelnik Općine Rovišće.
„Kada govorimo o ovim danima, reći ću da cijela županija, cijela Hrvatska, svi mi zajedno imamo nekih lijepih trenutaka, a ti trenuci su kada ocjenjujemo kvalitetu naših vina. To je misija koja je počela prije petnaestak godina, misija kako Hrvatsku napraviti zemljom u kojoj nema loših vina. Mislim da je to hvalevrijedna akcija. Reći ću da su vina Bilogore i vina ovoga kraja dobila na kvaliteti, tako da imamo tri vinorodna područja koja se polako, ali sigurno ističu. Trudit ćemo se i dalje na istom putu da naša vina svake godine budu mrvicu bolja“, naglasio je župan Bajs u Rovišću.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a