• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2021.
Svibanj
17

KREĆE DOGRADNJA MEDICINSKE ŠKOLE BJELOVAR, POTPISAN UGOVOR S IZVOĐAČEM RADOVA

Bjelovarsko-bilogorska županija kreće u dogradnju Medicinske škole Bjelovar u sklopu europskog projekta Regionalnog centra kompetentnosti u zdravstvu. Danas je uz prisustvo bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa potpisan ugovor s izvođačem radova AB gradnjom d.o.o. koja će Medicinsku školu Bjelovar dograditi za 18,6 milijuna kuna, odnosno 900 tisuća kuna manje od procijenjene vrijednosti radova.
POTPISAN UGOVOR S IZVOĐAČEM RADOVA

Europski projekti Regionalnog centra kompetentnosti u zdravstvu Medicinske škole Bjelovar ukupno su vrijedni 62,5 milijuna kuna, a dogradnja Medicinske škole samo je jedan dio tog projekta.

Medicinska škola Bjelovar nadogradit će za gotovo 2000 četvornih metara  novog prostora u koji će biti smješteno 8 kabineta od kojih dio čini simulacijski centar, 2 laboratorija, 2 specijalizirane učionice, opće učionice, kabineti za profesore te sanitarne i pomoćne prostorije. 

Realizacijom projekta Medicinska škola Bjelovar postat će centar obrazovanja u zdravstvu u ovom dijelu Hrvatske, a naglasak će biti na poticanju izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. 

„Ovo je veliki dan za školu i danas su stečeni svi uvjeti da se ovaj ugovor može potpisati. Projekt Regionalnog centra kompetentnosti sastoji se od dva projekta. Prvi je vrijedan 33,4 milijuna kuna od kojih je 30 milijuna kuna iz europskih sredstava, a ostatak su sredstva Bjelovarsko-bilogorske županije uz potporu župana putem kojeg ćemo dograditi, opremiti i prenamijeniti novi prostor Medicinske škole Bjelovar. Taj prostor će nam omogućiti da provedemo sve planirane aktivnosti drugog projekta Regionalnog centra kompetentnosti koji se, također, financira iz sredstva Europske unije u iznosu od 30 milijuna kuna, a riječ je uspostavi Regionalnog centra kompetentnosti. Sve navedeno će nastavnicima i učenicima Medicinske škole  kao i nastavnicima i učenicima škola partnera na projektu omogućiti da rade u najnovijim i najsuvremenijim uvjetima na novoj i modernoj opremi i ne manje važno da Medicinska škola Bjelovar prijeđe na jednosmjesnki rad“, istaknula je prilikom potpisivanja ugovora Biljana Balenović, ravnateljica Medicinske škole Bjelovar.

Naime, u sklopu projekta 11 milijuna kuna osigurano je za opremanje Regionalnog centra kompetentnosti najsuvremenijom opremom.

„Projekt je dogradnja i proširenje Medicinske škole Bjelovar sa značajnim učešćem laboratorijskih sadržaja, specijaliziranih prostora koji služe za edukaciju učenika na višoj razini. Radi se o novom prostoru koji je na razini prvog kata jednim mostom povezan s matičnom građevinom. Objekt će biti građen po svim mjerilima i uvjetima novih građevina energetski neovisan sa svim elementima alternativnih izvora energije koji su se mogli koristiti u ovom slučaju“, rekao je Marijan Gezi iz tvrtke Atring d.o.o., projektant i nadzor na projektu.

„Radili smo razne projekte raznih namjena između ostalog i škola i vrtića i bit će nam drago surađivati. Rok nam je 15 mjeseci i mogu obećati da će sve biti u ugovorenim rokovima“, naglasila je ispred izvođača radova Marija Janžetić, direktorica AB gradnje d.o.o.

„Ovo su euro projekti ukupno vrijedni 62,5 milijuna kuna gdje se najviše zapravo ulaže u ljude, a tek nešto manje u opremu tehniku i samu zgradu. Potpisom ovog ugovora rješavamo nekoliko stvari uspostavu laboratorija, mogućnost cjeloživotnog učenja i moram zahvaliti svima onima koji su na tome radili, jer to je jednako važno ako ne i teže nego dio same izgradnje. Time ćemo postati regionalnih centar kada govorimo o zdravstvu i doškolovanju u ovom dijelu Hrvatske. Vjerujem da će naši izvođači u vrijeme i roku to napraviti. I to je za mene dovršetak tri projekta koja smo i najavili izgradnja nove zgrade Opće bolnice Bjelovar koja je pred završetkom, nove glazbene škole čija je izgradnja negdje na sredini i Centar kompetentnosti koji je sada potpisuje“, naglasio je župan Damir Bajs.

 

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
POTPISAN UGOVOR S IZVOĐAČEM RADOVA
POTPISAN UGOVOR S IZVOĐAČEM RADOVA
POTPISAN UGOVOR S IZVOĐAČEM RADOVA
POTPISAN UGOVOR S IZVOĐAČEM RADOVA
POTPISAN UGOVOR S IZVOĐAČEM RADOVA
POTPISAN UGOVOR S IZVOĐAČEM RADOVA
POTPISAN UGOVOR S IZVOĐAČEM RADOVA
POTPISAN UGOVOR S IZVOĐAČEM RADOVA
POTPISAN UGOVOR S IZVOĐAČEM RADOVA
POTPISAN UGOVOR S IZVOĐAČEM RADOVA
POTPISAN UGOVOR S IZVOĐAČEM RADOVA
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a