• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2018.
Lipanj
20

KREĆE NAJVEĆA GRAĐEVINSKA INVESTICIJA NA PODRUČJU GRADA DARUVARA OBNOVA GLAZBENE ŠKOLE BRUNE BJELINSKOG

Ravnateljica Glazbene škole Brune Bjelinskog Daruvar Vanda Cegledi, uz prisustvo bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa, potpisala je s izvođačem radova prokuristom tvrtke Promont Commerce d.o.o Daruvar Vladom Kočijem, ugovor za energetsku obnovu daruvarske Glazbene škole.

Vrijednost radova najveće građevinske investicije na području grada Daruvara postignuta javnom nabavom iznosi 2.146.487,38 kuna. Veći dio investicije energetske obnove školske zgrade sufinancira se europskim novcem, dok se 40% investicije obvezala pokriti Bjelovarsko-bilogorska županija.

Radovi na objektu obuhvaćaju toplinsku zaštitu krova iznad grijanog prostora, toplinsku zaštitu vanjskog zida, toplinsku zaštitu stropa prema negrijanom prostoru, zamjenu vanjske stolarije, ugradnju novog visokoučinkovitog sustava grijanja.

Nakon potpisa ugovora počet će radovi na energetskoj obnovi Glazbene škole Brune Bjelinskog Daruvar, jednom od 11 projekata temeljite obnove škola u našoj županiji ukupne vrijednosti 27 milijuna kuna.

Obnovom daruvarske Glazbene škole, koju trenutno pohađa oko 250 učenika,  ostvarit će se i velike uštede, pa samim time dio sredstava će se moći prenamijeniti u druge svrhe i podizanje standarda u samoj školi, koja će se, nakon što energetska obnova bude završena, opremiti novim namještajem i drugom potrebnom opremom za što je u ovogodišnjem županijskom proračunu za potrebe škola osigurano 1,3 milijuna kuna.

Podsjetimo, iz Bjelovarsko-bilogorske županije je na novi natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prijavljeno još četrdesetak projekata vrijednih preko 130 milijuna kuna što Bjelovarsko-bilogorsku županiju svrstava u sam vrh hrvatskih Županija po prijavama, točnije na drugo mjesto.

Realizacijom projekata ostvarit će se cilj kompletno obnovljenih i opremljenih, ne samo matičnih, već i područnih škola, i samim time, našoj djeci, učenicima i profesorima omogućiti uvjeti rada i školovanja primjereni vremenu u kojem živimo.

„Radovi obuhvaćaju izmjenu krovišta, izmjenu stolarije, sustav grijanja i toplinsku energiju. Nadam se da ćemo svojim radom opravdati vaša ulaganja. Školu pohađa oko  250 učenika, što u predškolskom, što u osnovnoškolskom te srednjoškolskom obrazovanju kao i područnom odjelu Grubišno Polje gdje je otprilike četrdesetak učenika u 17 programa i gdje je zaposleno otprilike tridesetak nastavnika i pomoćnog tehničkog osoblja.  Ovo ulaganje koje je preko 2 milijuna kuna je veliki doprinos i značaj za grad Daruvar. Posebno zahvaljujem Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, našim osnivačima, koji su nam omogućili da se prijavimo na natječaj i što taj projekt ide u realizaciju. Interes za glazbenim obrazovanjem je kod nas velik. Prostori u kojima trenutno radimo jesu lijepi, to je povijesna zgrada, međutim zub vremena je učinio svoje tako da je ta potreba za obnovom i više nego bitna. Ono što sa sigurnošću mogu reći je da će rad nakon ovoga biti puno kvalitetniji i bolji. Nadam se da ćemo svojim rezultatima opravdati vaša ulaganja“, rekla je ravnateljica Glazbene škole Brune Bjelinskog Daruvar Vanda Cegledi.

„Zahvaljujem se Županiji, na čelu sa županom, što provodi još jedan u nizu  projekata energetske obnove naših ustanova“, rekao je gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček. 

„Mi ćemo od sljedećeg tjedna moći pokazati zašto potpisujemo ovaj ugovor i nadam se da ćemo u dogovorenom roku uspješno završiti i privesti kraju sve radove“, rekao je prilikom potpisa ugovora prokurist tvrtke Promont Commerce d.o.o Daruvar Vlado Koči.

„Potpisom ovog ugovora počinje najveća građevinska investicija ovog trenutka na području grada Daruvara. Moram naglasiti da je to samo dio ukupnosti seta investicija koje su ugovorene u provedbi,a kada govorimo o školama onda ću reći da ovaj ugovor mora omogućiti da kroz energetsku obnovu dobijemo jedan potpuno novi standard. Škola će biti toliko modernizirana da će biti na ravni nove škole.  Velika je to investicija i vjerujem da će izvođač to napraviti u roku i na vrijeme  koje smo dogovorili. Kada to bude gotovo, onda će kada govorimo o ovoj školi, ali i svim drugima, biti umnogome umanjen trošak grijanja koji je najveći materijalni trošak koji škola ima,a to će omogućiti školi samo jedno. To je bolja kvaliteta ulaganja, investicija koja je uvijek potrebna, a kada govorimo o glazbenoj školi, onda govorimo i o činjenici da imamo i neke vrlo skupe predmete koje moramo nabaviti da bi imali mogućnost kvalitetnog obavljanja nastave. Kada govorimo o investicijama Županije, ovo je tek jedna od investicija. Nemojmo zaboraviti da su u tijeku radovi na Domu zdravlja. Polako se privode kraju. To je investicija koja će s opremom koštati preko 3.5 milijuna kuna. To su samo dvije investicije koje su u tijeku. Mi očekujemo, nakon odobrenja sredstava kroz ugovore, da još desetak milijuna kuna investicija budu vezane uz obnove kako matičnih tako i područnih škola“, rekao je župan Damir Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a