• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Listopad
5

KREĆE OBNOVA AMBULANTE U ZRINSKOM TOPOLOVCU

Zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Đurđica Ištef Benšić u pratnji načelnika Općine Zrinskog Topolovca Slavka Došena, obišla je ambulantu u sklopu Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije u Zrinskom Topolovcu. Naime, u ambulanti u kojoj djeluje tim Opće medicine i Stomatološka ordinacija predviđa se izmjena stolarije te uređenje prilaza i okoliša ambulante.

Bjelovarsko-bilogorska županija i Dom zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije u 2016. i 2017. godini počinju s temeljitom obnovom ambulanti u kojima rade liječnici opće prakse, a koji pokrivaju potrebe kako u ruralnim tako i u ubranim sredinama. Naime, jednak standard  u zdravstvu je od iznimne važnosti za građane našeg kraja, stoga ne treba zanemariti potrebe u primarnoj zdravstvenoj zaštiti gdje naši pacijenti ostvaruju prvi kontakt s liječnikom.

Tako će Bjelovarsko-bilogorska županija temeljem decentraliziranih sredstava, preko svog Doma zdravlja, za obnovu ambulanti osigurati iznos od 1.200.000,00 kuna. Time su se osigurali financijski okviri za radove i obnovu ambulanti koje će tada imati ujednačen standard, a radovi će se odvijati ovisno o potrebama svake pojedine ambulante. Radovi će tako obuhvatiti izgradnju vezanu uz bolji prilaz objektu, izmjenu stolarije ili neke druge radove ovisno o potrebi.
U sklopu obnove ambulanti diljem županije, predviđa se i suradnja i partnerski odnos s gradovima i općinama, prvenstveno u pogledu uređenja okoliša ili boljeg pristupa ordinaciji. Tako će Općina Zrinski Topolovac svojim stanovnicima osigurati kvalitetniji pristup samoj ambulanti. 

Općina Zrinski Topolovac će asfaltirati pristup od ceste do ulaza u ambulantu. Uz pomoć Županije, osigurat ćemo i bojenje zidova. Nadam se da će Županija izdvojiti financijska sredstva za izmjenu stolarije kako bi se pacijenti osjećali ugodnije kada dođu u našu ambulantu, rekao je načelnik Slavko Došen.

Danas smo u Zrinskom Topolovcu vidjeli dvije ambulante. Ono što smo u ovim ambulantama primijetili je potreba za povećanjem energetske učinkovitost samog objekta, pa će u tom smislu biti potrebno promijeniti stolariju, izjavila je zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić, te nastavila. Nastavljamo obilaziti naše ambulante Doma zdravlja. Radove smo započeli u Velikom Grđevcu, a nastavljamo u Rovišću, Novoj Rači i u Siraču, a nakon toga će na red doći i Zrinski Topolovac, zaključila je Ištef Benšić.

U konačnici riječ je o trideset i devet objekata, a nakon što arhitekti izrade njihove prijedloge troškova za radove, raspisat će se natječaji za izvođače radova za svaku ambulantu. Ovi radovi također su priprema za ulaganja u osnovnu zdravstvenu zaštitu sredstvima Europske unije, a Bjelovarsko-bilogorska županija će se javiti na natječaje kako bi povukla sredstva iz europskih fondova. Riječ je o natječaju koji bi podrazumijevao nabavu dijagnostičko-terapijske i medicinsko-tehničke opreme.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a