• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Prosinac
20

KRENULA MODERNIZACIJA CESTE U PRNJAROVCU

U mjestu Prnjarovac, na području grada Čazme, krenula je modernizacija lokalne ceste Prnjarovac. Posljednja je to prometnica koja ide u obnovu ove godine, a temeljem potpisanog Sporazuma o zajedničkom sufinanciranju obnove prometnica na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

Tako su u tijeku radovi na modernizaciji lokalne ceste Prnjarovac, u duljini od 900 metara. Ukupna vrijednost radova iznosi 615.613,50 kuna, a sanacija se financira modelom 50-50, odnosno 50% financira Grad Čazma, dok preostalih 50% financira Županijska uprava za ceste.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija je nakon gotovo četiri godine pauze lani krenula s programom cestogradnje na svom području. Tako je u studenom prošle godine Županijska uprava za ceste raspisala Javni poziv prema jedinica lokalne samouprave da same predlože dionice cesta na svom području koje su im prioritetne za obnovu. Na Javni poziv ŽUC-a javile su se gotovo sve Općine i Gradovi, koje su i potpisale Sporazum o zajedničkom sufinanciranju obnove prometnica na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Prioritetne dionice za obnovu predlagali su upravo Gradovi i Općine, imajući u vidu kako oni najbolje znaju koje prometnice prvo treba obnoviti na svom području.

Možemo reći da je cestogradnja u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u punom zamahu jer je samo ove godine, diljem županije, modernizirano gotovo 19 kilometara dionica ukupne vrijednosti 13,2 milijuna kuna.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a