• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Travanj
25

KRENULA OBNOVA PROMETNICE VELIKA PISANICA – NOVA PISANICA

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima u pratnji načelnika Općine Velika Pisanica Fredi Palija obišao je radove na obnovi prometnice na području Općine Velika Pisanica. Naime, dolaskom lijepog vremena krenula je obnova niza prometnica na našem području, a koje se obnavljaju u partnerskom odnosu Bjelovarsko-bilogorske županije, Županijske uprave za ceste i naših Gradova i Općina.

U Velikoj Pisanici tako su u tijeku radovi na dionici ceste Velika Pisanica – Nova Pisanica u duljini od 2000 metara, a vrijednost radova je 1.781.526,00 kuna.

Posjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija je nakon gotovo četiri godine pauze lani krenula s programom cestogradnje na svom području, a ove 2017. godine očekuje se obnova preko 20 kilometara prometnica vrijednih oko 20 milijuna kuna.

Do sada su sklopljeni Sporazumi između Županijske uprave za ceste i jedinica lokalne samouprave za obnovu gotovo 17 kilometara prometnica vrijednih 15 milijuna kuna. Dio dionica, dakle već je u obnovi, za dio su raspisani natječaji za izvođača radova, a za određeni dio je pri kraju izrada potrebne dokumentacije.

Time slobodno možemo reći kako se krupnim koracima krenulo u projekt cestogradnje na području Bjelovarsko-bilogorske županije, a prioritetne dionice za obnovu predlagali su upravo Gradovi i Općine imajući u vidu kako oni najbolje znaju koje prometnice prvo treba obnoviti na svom području.

„Ovo je nastavak na već asfaltiranu cestu 2006. godine što smo tada župan Bajs i ja kao načelnik završili. Sada nastavljamo tamo gdje smo stali i dobit ćemo 2 km nove prometnice. Ovo je najdulje selo u Hrvatskoj i zaslužuje da bude do kraja asfaltirano. Poveznicu Velike i Nove Pisanice završavamo i ja se zahvaljujem ŽUC-u, a prvenstveno županu na ukazanom povjerenju i mi smo u Općini bili spremni sufinancirati 50% ove dionice. Imamo još puno županijskih cesta i lokalnih što bi trebalo modernizirati i nešto asfaltirati. Radimo po planu i prioritetu, odnosno ovisno o broju ljudi u naselju i prometu.“, rekao je načelnik Općine Velika Pisanica Fredi Pali.

„Od 2016. godine radimo na velikom projektu obnovi županijskih prometnica. U 2016. smo krenuli s nizom poteza, od Samarice, Kapele i taj program se nastavlja u 2017. U suradnji s Općinama i Gradovima odlučili smo napraviti više nego što bi ŽUC mogao sam napraviti, stoga smo pokrenuli model pola-pola. Taj model predviđa da se kroz Javni poziv jave Općine i Gradovi koji su zainteresirani, sami odaberu dionice gdje će se raditi radovi i sufinanciraju pola sredstava. Krećemo s radovima u Velikoj Pisanici i zahvaljujem načelniku što je zajedno s nama odlučio investirati sredstva Općine, a sve to za naše građane. Vjerujem da ćemo za kratko vrijeme moći svjedočiti modernizaciji ceste, presvlačenju asfaltom i dizanju standarda. To je dio ukupnosti projekta, jer očekujemo obnovu 20 km cesta i vjerujem da je projekt ključan za sve nas, jer moramo osigurati našim sugrađanima asfalt tamo gdje ga nema. Moramo imati dobre prometnice i ne treba zaboraviti prometnice koje nisu u dobrom stanju, a vode kroz gusto naseljena mjesta, što je slučaj u ovdje u Velikoj Pisanici.“, pojasnio je župan Damir Bajs.

Nakon obilaska prometnice, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bas sa suradnicima u pratnji načelnika Fredi Palija obišao je i radove na obnovi ambulante u Velikoj Pisanici.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a