• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2020.
Lipanj
18

KUPNJOM DIONICA VODOPRIVREDE DARUVAR BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA SPASILA 150 RADNIH MJESTA NA DARUVARSKOM PODRUČJU

Nakon posjeta školi u Frankopanskoj, župan Damir Bajs sudjelovao je na sastanku u Vodoprivredi Daruvar, a razgovaralo se o trenutnom stanju u tvrtci koju je Bjelovarsko-bilogorska županija kupnjom trezorskih dionica spasila od stečaja, a Ribnjačarstvo Končanica koje je u vlasništvu Vodoprivrede spasila od predstečaja.
Sastanak u Vodoprivredi Daruvar

Podsjetimo, nakon što je kupnjom trezorskih dionica Bjelovarsko-bilogorska županija postala većinski vlasnik spomenute tvrtke, sukladno ugovoru na žiro račun tvrtke uplatila je 1,8 milijuna kuna. Uplaćena sredstva od strane Bjelovarsko-bilogorske županije omogućila su izbjegavanje stečaja tvrtke, isplatu zaostalih plaće zaposlenicima, ali i obrtna sredstva za rad Vodoprivrede.

Sada je stanje u Vodoprivredi Daruvar normalizirano,  radnici su se vratili na gradilišta i obavljaju ugovorene poslove koje ima daruvarska Vodoprivreda. Time je sve ono što je najavljeno od strane župana Damira Bajsa i ispunjeno.

Inače, ovo je već drugi put kako se Bjelovarsko-bilogorska županija uključila u spašavanje Vodoprivrede Daruvar, tvrtke koja ima stotinjak zaposlenika. Također, spašavanjem Vodoprivrede riješila se i teška situacija u Ribnjačarstvu Končanica koja je u vlasništvu Vodoprivrede Daruvar i gdje trenutno radi 40-ak djelatnika.

Upravo očuvanje radnih mjesta u ove dvije tvrtke bio je prioritetni cilj Bjelovarsko-bilogorske županije koji je i ostvaren, a što je još važnije kada znamo da je gospodarstvo u teškoj situaciji uzrokovanoj pandemijom koronavirusa od kojega se Bjelovarsko-bilogorska županija uspješno obranila.

„Ono što je perspektiva poduzeća je rad na aglomeraciji u Pakracu gdje ćemo raditi kao podizvođač za jednu slovensku tvrtku, ovih dana ćemo zaključiti ugovor u prvoj fazi u visini od 20-tak milijuna kuna, a u drugoj do 35 milijuna. Ono što je dobro , osim te aglomeracije, sljedećih godina imamo još nekoliko aglomeracija u okruženju, što su veliki poslovi. Prema našim projekcijama poslova ima, samo se mi moramo restrukturirati i organizacijski prilagoditi da budemo konkurentni, to je ključ uspjeh“, rekao je direktor tvrtke Vodoprivreda Daruvar Robert Marinić.

„Današnja situacija samo je pokazatelj da u trenutku kada je Sindikat PPDIV-a išao s inicijativom da se Bjelovarsko-bilogorska županija uključi u ovu priču bila ispravno, kvalitetno te po nama najbolje rješenje. Danas je ovo poduzeće koje je prije 2 mjeseca bilo pod stečajem, jedno stabilno poduzeće koje ugovara poslove i pred kojim je svijetla budućnost. Plaće se sada isplaćuju redovito kao i ostala materijalna prava i radnici mogu biti zadovoljni“, istaknuo je Davor Vrbek, regionalni povjerenik Sindikata PPDIV-a.

„Naš interes je bio da tvrtka opstane. Riječ je o 150 radnih mjesta, k tome ovo je jedna od najstarijih tvrtki na ovom području i bila bi velika šteta da ugasne. Ključni element je da se tvrtka vraća na tržište, da se kroz posao može rješavati pitanje dugova, da se radnicima isplate njihova materijalna prava i da se stvori jedna budućnost za ovu tvrtku. Kako stvari sada stoje, puno se toga promijenilo u ovih nekoliko mjeseci, a sve što se promijenilo, promijenilo se na bolje“, naglasio je župan Damir Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
Sastanak u Vodoprivredi Daruvar
Sastanak u Vodoprivredi Daruvar
Sastanak u Vodoprivredi Daruvar
Sastanak u Vodoprivredi Daruvar
Sastanak u Vodoprivredi Daruvar
Sastanak u Vodoprivredi Daruvar
Sastanak u Vodoprivredi Daruvar
Sastanak u Vodoprivredi Daruvar
Sastanak u Vodoprivredi Daruvar
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a