• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2018.
Ožujak
8

MEĐUNARODNI DAN ŽENA

Povodom Međunarodnog dana žena, održana je svečana sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Bjelovarsko-bilogorske županije, na kojoj je prisustvovao i župan Damir Bajs sa suradnicima.

Riječ je o tematskoj sjednici na koju su pozvane sve predstavnice ženskih udruga s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, s ciljem spajanja žena iz cijele županije kako bi predstavile sebe i svoje udruge koje doprinose cijeloj zajednici, sela, općina, gradova, a samim time i Bjelovarsko-bilogorske županije.
„Svake godine pokušavamo na drugačiji način obilježiti sve važne datume, a danas povodom Međunarodnog dana žena odlučili smo istaknuti žene iz ruralnih sredina. To su žene koje iznimno pridonose našoj zajednici održavanjem običaja, radom na selu i svojim gospodarstvo. Upravo zato smo odlučili da tematsku sjednicu posvetimo njima kako bi podijelile i razmijenile svoja iskustva. Što se tiče razlike između žena koje žive u gradskim i ruralnim sredinama, žene koje žive na selu nisu zapostavljene, ali im nije sve dostupno kao ženama u gradu. Te žene treba što više aktivirati, jer one mogu mnogo toga dati društvu.“, rekla je Ivana Pirin, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova. 

„Pohvalio bih naše Povjerenstvo na čelu s predsjednicom, što aktivno promiče ravnopravnost spolova. Postoji potreba da žene ostvare svoja prava, a upravo je Dan žena vezan uz promicanje ekonomskih, političkih i društvenih prava žena. Moram spomenuti da je Povjerenstvo za ravnopravnost spolova kod nas osnovano i prije nego što je to bilo propisano Zakonom, ali ravnopravnost  nažalost još uvijek nije postignuta.“, izjavio je župan Bajs te naglasio kako se u Hrvatskoj posljednjih godina povećala razlika u visini plaće za isti posao koji obavljaju žene i muškarci, ali i da je sve manje žena u politici.

Nakon uvodnog obraćanja na samoj sjednici, župan Damir Bajs podijelio je karanfile svim pripadnicima ljepšeg spola.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a