• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Veljača
19

MEĐUNARODNI PROJEKT LEADERSHIP ODRŽAVA SE NA PODRUČJU BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

Udruga za promicanje pozitivne afirmacije mladih u društvu “Impress” Daruvar pokrenula je i realizirala više od 150 projekata i programa za mlade pa tako sudjeluje i na projektu “Leadership” koji se održava od 18. do 21. veljače 2016. godine u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Potporu tom projektu daje i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa željom stvaranja okruženja i uvjeta za provođenje projekata koji imaju za cilj pomoći mladima u njihovoj afirmaciji i stjecanju novih znanja i vještina.

Projekt Leadership u organizaciji je udruge Impress i International Burch univerziteta, a rezultat je Međunarodnog tjedna mladih održanog u kolovozu 2015. godine u suradnji sa 6 zemalja: Rumunjskom, Velikom Britanijom, Kanadom, BiH, Italijom i Hrvatskom.

U projektu Leadership sudjeluje 20-ak mladih iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a u povremenim radionicama više od 40 djece i mladih te je glavni cilj projekta osnažiti mlade i uputiti ih u vještine potrebne za bolje snalaženje u poslovnom svijetu, pripremiti za tržište rada, povezivati ih u sklopu prekogranične suradnje te stvoriti daljnju suradnju među mladima koja će se ostvariti u novim projektima u cilju doprinosa osnaživanja mladih u zajednici. Radionice će se održati  na temu asertivne komunikacije i razrješavanja sukoba, pisanju životopisa i motivacijskih pisama, značaja rodnih uloga i razvijanja liderskih potencijala. Također, sudionike očekuju i zanimljive demonstracije i simulacije u kojima će iskustveno uvidjeti značaj primjene svega naučenog i u svakodnevnim životnim situacijama.

Udruga “Impress” Daruvar jedina je udruga mladih ove regije i šire čiji se predstavnici nalaze unutar međuresornog savjetodavnog tijela Vlade RH. Neki od programa i projekata  Udruge “Impress” su : Međunarodni tjedan mladih, Tjedan zdravlja, Mala zimska avantura, Međunarodni dan srednjoškolaca, Info centar Mogućnosti. Imaju i plesnu, modnu i glazbenu sekciju, samoobranu, kreativne radionice, poludnevni boravak za djecu i mlade, radionice i teme vezane za nasilje među mladima, komunikacijske vještine, prava i obaveze učenika. Organizatori su i okruglih stolova na temu: Ovisnosti, Izazovi današnjice mladih-jesmo li spremni?,  Vršnjačka potpora djeci s poteškoćama u razvoju, Stres, Pripreme za tržište rada, Pomoć pri učenju, Vršnjaci-pomagači, Poduzetništvo, Emocije i kako ih izraziti, Mentalno zdravlje, Alzheimer cafe i brojne druge aktivnosti koje su u  organizaciji mladih za mlade.

U sudjelovanju u programima i projektima udruge do sada je sudjelovalo više od 800 djece i mladih te im osim značajnog iskustva i vještina koje su stekli tijekom projekata donosi i važnu referencu za upise na fakultete, bolju konkurentnost u ostvarivanju prava na stipendije i na tržištu rada..

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a