• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Kolovoz
19

Međunarodni tjedan mladih udruge “Impress” Daruvar

Četvrtu godinu za redom, udruga Impress organizirala je manifestaciju povodom Međunarodnog dana mladih, Veliko ljetno osvježenje. Od 6. pa sve do 12. kolovoza Daruvar je bio ispunjen mladim, kako domaćim, tako i stranim licima. Bogato ispunjen raspored nije ostavljao mjesta praznom hodu. Veliko ljetno osvježenje otvoreno je izložbom pod nazivom "DA mladima", na kojoj su mladi članovi foto sekcije izložili svoje radove o mladima i za mlade. Uz prigodni glazbeni nastup mnogobrojnih izvođača, otvoren je Međunarodni tjedan mladih.

Mnogobrojne radionice posjetitelje su potakli da pronađu svoje strasti. Bilo je tu radionica u izradi stripa, učenju ritmike, osnovnih modnih koraka, kao i radionica na engleskom jeziku. Učilo se crtati sve uzraste i to po papiru, baš kao i po betonu, a zaintereseirani su mogli svladati i osnove francuskog jezika. Ni sporta nije nedostajalo. Igrala se revijalna rukometna utakmica između Virovitice i Daruvara, a sportske šetnje nije manjkalo u istraživanju Petrovog Vrha i Dobre kuće. Sve te izlete začinile su modne revije i kupanje u Termalnom vodenom parku. Uz glazbene mikseve domaćih i stranih DJ-a, slavilo se do dugo u noć.

Nakon uspješno odrađenih radionica, vrijeme je da se novonastali radovi i izlože. U Dvorcu grofa Jankovića izloženi su radovi nastali na radionici stripa, ali i slike Darka Kokota. Uz izložbe, posjetitelji su uživali u glazbenim brojevima Igora Rufa, dok je poznati daruvarski pjesnik Damir Horvat Začkaj osigurao sve samo ne dosadnu večer poezije.

Veliko finale Velikog ljetnog osvježenja bila je završna zabava i druženje mladih na Petrovom vrhu, 12. kolovoza, kada su svi prigodno proslavili Međunarodni dan mladih.

Ove godine, osim mnogobrojnih volontera iz Daruvara i okolice sudjelovali su i mladi iz Rumunjske i Italije, dok su u pripremama pripomogli i mladi Amerikanci. Cilj ove manifestacije je, osim druženja mladih iz različitih djelova svijeta, poticanje na afirmaciju mladih u društvu. Mladi su volonteri još jednom dokazali da nije tehnologija sve zbog čega oni žive. Starije generacije imale su prilike vidjeti kako mladi svjesno i kreativno rješavaju poteškoće, uče nova znanja i stječu nove prijetelje. Primarna ideja je zadovoljena, a to je da se mladima da nešto više u čemu oni mogu sudjelovati i pomoći.

Svega toga na bi bilo bez mnogobrojnih sponzora, koji su u ovu manifestaciju uložili svoj novac, vrijeme i proizvode. Organizatori, na čelu s Tanjom Herceg i Dubravkom Soparom za iduću godinu obećavaju još više radionica, mladih i druženja. Peto po redu Veliko ljetno osvježenje donijet će nova iskustva mladima i dokazati kako oni mogu puno više, samo ako im se da dovoljno prostora.

Bjelovarsko-bilogorska županija prepoznaje vrijedne inicijative i projekte udruga, posebno mladih, pa se i ovaj puta pojavila u ulozi sponzora Međunarodnog dana mladih u Daruvaru.

Autori fotografija: Željko Gašparović, Damir Bakarić, Magdalena Mijatović, Vladimir Imprić, Marko Čolić, Dubravko Šopar, Tanja Herceg

Autor teksta: Nikolina Rendić

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a