• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Studeni
8

Ministar zdravlja Rajko Ostojić na 11. Memorijalnom sastanku u spomen dr. Anđelku Višiću

U bjelovarskom hotelu Central, 8. i 9. studenog održan je skup gastroenterologa 11. Memorijalni sastanak u spomen dr. Anđelku Višiću.

Sastanak se već tradicionalno održava svake dvije godine u spomen na dr. Anđelka Višića, uglednog bjelovarskog liječnika gastroenterologa koji je poginuo 1991. godine u Domovinskom ratu kao hrvatski dragovoljac.  Bjelovarsko-bilogorska županija je pokrovitelj ovog sastanka, a glavni organizator  je Hrvatsko gastroenterološko društvo. Memorijalnom sastanku prisustvovao je ministar zdravlja Rajko Ostojić,  župan Damir Bajs, zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić, predsjednik Organizacijskog odbora Hrvatskog gastroenterološkog društva prof. dr. sc. Milan Kujundžić, sanacijski upravitelj Opće bolnice Bjelovar dr. Stjepan Grabovac i zamjenica gradonačelnika Bjelovara Lidija Novosel.
Na stručnom sastanku upoznaju se učesnici, kako i članovi Hrvatskog gastroenterološkog društva, tako i liječnici opće medicine s recentnim dijagnostičkim pristupom i terapijskim mogućnostima kod bolesnika s gastroenterološkim bolestima i mogućim komplikacijama. U tijeku sastanka bile su prezentirane i slobodne teme iz gastroenterologije i hepatologije.
Tema ovogodišnjeg predavanja bila je  „Kvaliteta  i standardi u gastroenterologiji“. 
U sklopu posjete gradu Bjelovaru Ministar Rajko Ostojić u  bjelovarskoj Općoj bolnici je svečano otvorio i novu ultrazvučnu gastroenterološku ambulantu.  Ambulanta je moderno opremljena i zahvaljujući njoj pacijenti više neće zbog pojedinih pretraga morati putovati u Zagreb, nego će ih moći obaviti u Bjelovaru. Novčana sredstva za opremanje ambulante  prikupljena su od donacija.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a