• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Travanj
22

MINISTAR ŽELJKO JOVANOVIĆ OBIŠAO GRADILIŠTE UČENIČKOG DOMA

Nakon sjednice povjerenstva za praćenje radova na objektu Učeničkog doma ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović u pratnji Bjelovarsko- bilogorskog župana Damira Bajsa i gradonačelnika Grada Bjelovara Antuna Korušeca obišao je gradilište

„Napokon sam na jednom gradilištu na koje nisam došao zbog problema nego da se uvjerim u izuzetnu kvalitetu koju ulaže izvođač radova“ – rekao je ministar Jovanović.
Investicija izgradnje učeničkog doma vrijedi 40 milijuna kuna, od toga 75 posto dolazi iz državnog proračuna. Za izgradnju objekta Bjelovarsko-bilogorska županija izdvojiti će 4,5 milijuna kuna sredstava. „Pred nama je da financiramo, kao i Grad, naravno Ministarstvo najvećim dijelom“ – rekao je župan Bajs te također istaknuo kako bi gradnja mogla biti završena za školsku godinu 2014./2015.
Grad Bjelovar financirao je zemljište, izradu projektne dokumentacije, projektantski nadzor i ostalo, te po završetku izgradnje Učenički dom predaju vlasniku i osnivaču Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. „Učenički dom, kao i četiri srednje škole dovoljno govore koliko nam je stalo da kvaliteta života bude što veća u gradu Bjelovaru“ – rekao je gradonačelnik Korušec.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a