• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2010.
Srpanj
29

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništa i u ovoj godini nastavlja sufinanciranje izgradnje poslovnih zona

Državna tajnica Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva RH Tihana Kraljić s načelnicima općina Velike Pisanice Fredijem Palijem i Velikog Trojstva Ivanom Kovačićem, u nazočnosti župana Miroslava Čačije, potpisala je ugovore o financiranju izgradnje poslovnih zona u tim općinama.

U poslovnu zonu Općine Velika Pisanica ove će godine Ministarstvo uložiti 2 milijuna kuna koja će omogućiti završetak izgradnje infrastrukture. Izgradnja poslovne zone u toj je općini počela je prije tri godine. Do sada je uloženo 6 milijuna kuna, a prodano je svih deset postojećih parcela.
            Općina Veliko Trojstvo izgradnju svoje poslovne zone privest će kraju s 200 tisuća kuna koje ove godine dobiva od Ministarstva. Četiri parcele, koje su već prodane poduzetnicima prostiru se na tri hektara.
            Na području Bjelovarsko-bilogorske županije završena je izgradnja 8 poslovnih zona, od 13 koliko ih je predviđeno i s čijom se izgradnjom počelo. Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva RH za poduzetničke zone u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, do sada je ukupno uložilo 50 milijuna kuna. Bjelovarsko-bilogorska županija za izgradnju poduzetničkih zona, godišnje, u svom proračunu osigurava 500 tisuća kuna.

            U izgrađenim poslovnim zonama ostvaruje se više od trideset poduzetničkih projekata.

 

BBŽ

 

BBŽ

 

BBŽ

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a