• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2022.
Ožujak
9

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE AKTIVNIJE ĆE SE UKLJUČITI U SAJAMSKE MANIFESTACIJE U GUDOVCU

Ministarstvo poljoprivrede RH aktivnije će sudjelovati na sajamskim manifestacijama koje organizira Bjelovarski sajam

Detalji su dogovoreni na sastanku na kojem su župan bjelovarsko-bilogorski Marko Marušić i direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj razgovarali sa Zdravkom Tušekom, državnim tajnikom u Ministarstvu poljoprivrede, Zdravkom Baraćem, ravnateljem Uprave za stočarstvo i kvalitetu hrane te Darjom Sokolić, ravnateljicom Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.

Dogovoreno je da će predstavnici Ministarstva poljoprivrede tijekom sva tri dana održavanja proljetnog i jesenskog sajma biti u Gudovcu, imati svoj prostor, sudjelovati u organiziranju stručnih skupova te biti poljoprivrednicima na raspolaganju za razgovore.

Već ove godine očekuje se jači angažman resornog Ministarstva i na Jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu te povećanje subvencije za održavanje Državne stočarske izložbe koju je Ministarstvo dosad financiralo s 200 tisuća kuna.

Zadovoljan sastankom je direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj.

- U posljednjih desetak godina komunikacija županijske vlasti s Ministarstvom poljoprivrede nije bila na potrebnoj razini. Zato se i njihova pomoć u subvencioniranju Državne stočarske izložbe smanjila na minimalnu razinu – ističe Salaj. Drago mu je što župan Marko Marušić obnavlja prijeko potreban dijalog s Ministarstvom poljoprivrede vezano uz organiziranje sajamskih manifestacija u Gudovcu kako bi one dobile novi zamah, ne samo na državnoj, nego i međunarodnoj razini.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a