• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2022.
Svibanj
25

MINISTRICA TURIZMA NIKOLINA BRNJAC U RADNOM POSJETU BJELOVARSKO-BILOGORSKOJ ŽUPANIJI I GRADU DARUVARU

Bjelovarsko-bilogorsku županiju i grad Daruvar posjetila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac. U društvu župana Marka Marušića te daruvarskog gradonačelnika Damira Lneničeka i njihovih suradnika ministrica je najprije obišla sportsko borilište Sokol čiju je obnovu prošle godine s gotovo pola milijuna kuna pomoglo upravo Ministarstvo turizma i sporta. Nakon toga obišli su i Daruvarske toplice gdje je ministrici predstavljen projekt koji ova ustanova planira prijaviti na natječaj koji će u rujnu biti objavljen u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Projektom se planira kompletna rekonstrukcija i adaptacija smještajnih kapaciteta komercijalnog dijela Toplica i rekonstrukcija vanjskih bazena uz povećanje vodenih površina od 20 posto. U planu je i izgradnja nove sportske dvorane za sve dvoranske sportove koja će služiti za pripreme sportaša. Ukupna vrijednost projekt procjenjuje se na oko 100 milijuna kuna, a u Toplicama se nadaju da iz NPOO-a mogu ostvariti financiran

-Ovdje sam vidjela da se priprema jedan vrlo vrijedan projekt, a svi znamo koliko nam je važan taj lječilišni segment. I upravo zato smo se izborili da jedan dio financiranja javne turističke infrastrukture bude namijenjen i za razvoj lječilišnog turizma – poručila je ministrica Brnjac potvrđujući da Daruvar ima veliki potencijal za razvoj zdravstvenog turizma.
Tih potencijala svjestan je i župan Marko Marušić i zato Županija i podupire ovakve projekte.
-Nama je jako bitno zdravstveni turizam podići na jednu višu razinu i svi smo svjesni da imamo za to mogućnosti. I zato me veseli da osim Daruvarskih toplica u dobrom smjeru ide i projekt Toplica u Bjelovaru. To je ono čemu mi kao Bjelovarsko-bilogorska županija dajemo punu potporu – rekao je župan Marušić naglašavajući da se za podizanje kvalitete turizma veže i gospodarski segment, a sve skupa onda doprinosi ukupnom razvoju županije.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a