• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2010.
Srpanj
12

Ministru Popijaču predstavljen prijedlog stečajnog plana „Peveca“ d.o.o.

Ministar turizma RH Damir Bajs, župan Miroslav Čačija i stečajni upravitelj tvrtke „Pevec“ Darko Šket, danas su u Zagrebu, s ministrom gospodarstva, rada i poduzetništva RH Đurom Popijačem, razgovarali o stanju tvrtke „ Pevec „ i aktivnostima koje će uslijediti.

            Stečajni upravitelj Darko Šket ministru Popijaču predstavio je prijedlog stečajnog plana te tvrtke prema kojemu će tvrtka nastaviti raditi kao i posljednjih nekoliko mjeseci, otkako je proglašen stečaj.
            U tom razdoblju, zaposlenici, kojih je sada oko sedam stotina, redovno su primali plaće, a obaveze prema dobavljačima bile su ispunjavane. Stečajni upravitelj, mišljenja je da nikako ne bi trebalo doći do prodaje te tvrtke u dijelovima, jer za prodaju nikada nije kasno. Prema njegovim riječima, treba dati šansu „Pevecu“, u ovakvom obliku kakav je sada, budući da je uspostavljeno povjerenje Pevecovih dobavljača.
            Veći broj od ukupno sedamsto zaposlenih djelatnika „Peveca“, s područja je Bjelovarsko-bilogorske županije, stoga je interes regionalne samouprave je da se sačuvaju radna mjesta i da „Pevec“ d.o.o. u stečaju nastavi s aktivnostima prema stečajnom planu, iznio je na sastanku župan Miroslav Čačija.
            Ministar Popijač se suglasio s izloženim stečajnim planom, koji će podržati.  
 

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a