• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Listopad
21

MIRELA RAJČEVIĆ IZ PALJEVINA NAJUZORNIJA SEOSKA ŽENA HRVATSKE U 2013. GODINI

Najuzornija seoska žena Bjelovarsko-bilogorske županije Mirela Rajčević na 14. državnom izboru održanom u Suhopolju odnijela je titulu najuzornije seoske žene Hrvatske. Drugi je to put otkad se organizira izbor najuzornije seoske žene da je titulu najuzornije, ponijela kandidatkinja iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

Mirela Rajčević  dolazi iz sela Paljevine u Općini Ivanska, gdje živi 18 godina otkako se udala. Zajedno sa suprugom bavi se uzgojem svinja. Počeli su s 50 svinja i 200 rali zemlje, da bi danas isporučivali 4 500 tovnih svinja i obrađivali 200 hektara zemlje. Mirela je majka tri kćeri, a svakodnevnica joj je ispunjena s bezbroj obaveza od održavanja kućanstva, rada u tovilištu, vrta, zimnice, ali i vođenje knjigovodstva Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva.
Titulu najuzornije, kaže, priželjkivala je, i sada je presretna što je njezin rad prepoznat.
Na izboru Suhopolju Mirela je na svim izložbenom prostoru predstavila je tradiciju kraja iz kojeg dolazi, ručne radove, slatka i slana jela, te zimnicu  - sve što je sama pripremila i ispekla.
Kriteriji su bili mnogobrojni , od rezultata rada na imanju i zemlji, nošnji, stavu, smislu za probleme sela i  i žena koje žive na selu i hobija kojima se bave.
Uz Mirelu, Bjelovarsko-bilogorsku županiju predstavljale su njezina prva pratilja Josipa Popović iz Kokinca i draga Zdravka Stegne iz Stare Rače.


 
 

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a