• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Veljača
7

NA KOLEGIJU NAČELNIKA PU BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPAN, GRADONAČELNICI I NAČELNICI

Župan Damir Bajs, gradonačelnici i načelnici s područja Bjelovarsko-bilogorske županije na kolegiju načelnika PU bjelovarsko-bilogorske upoznati su sa sigurnosnim stanjem u Županiji, a predstavlje je pilot projekt novog ustroja i organizacije rada u policijskim postajam III kategorije, jer upravo one čine najveći broj postaja, od ukupno 185 njih je 107.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji provodi se u policijskim postajama u Čazmi, Daruvaru, Garešnici i Grubišnom Polju.  Projoektom se želi smanjiti broj rukovoditelja u odnosu na broj neposrednjih izvršitelja policijskih poslova na terenu, prevelik broj aktivnosti unutar policijskih prostora, neravnomjeran broj službenika unutar smjene, broj administrativnih poslova u odnosu na operativne. Namjera je policijske postaje ustrojiti prema potrebama konkretnom terena koji pokrivaju. Prema riječima načelnika PU u PP Čazma u ovom kratkom razdoblju smanjeni su troškovi funkcioniranja službe, a stanje sigurnosti je puno bolje.
Riječ je o projektu koji se provodi od ožujka 2013. godine
  Župan Damir Bajs ovom je prigodom pozvao predstavnike jedinica lokalne samouprave da svojim zapažanjima pridonesu ocjeni rada i provođenja Pilot – projekta. Izrazio je zadovoljstvo što je prema statistički pokazateljima stanje sigurnosti na području PU bjelovarsko-bilogorske iznad državnog prosjeka, što govori da policija naše županije dobro radi svoj posao. Pohvalio je suradnju Bjelovarsko – bilogorske županije i Policijske uprave.
           Gradonačelnik Bjelovara Antun Korušec suradnju  Grada Bjelovara i Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske ocijenio je odličnom, a kao građanin i gradonačelnik javno je pohvalio rezultate rada PU koji su iznad državnog prosjeka. Pozvao je sve institucije da zajedno poboljšaju kvalitetu života svih građana.
       

 

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a