• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2022.
Lipanj
1

NA SKUPŠTINI VATROGASNE ZAJEDNICE BBŽ PROMOVIRANO ČAK 86 NOVIH VATROGASNIH ČASNIKA

Župan Marko Marušić sa suradnicima sudjelovao je na izvještajnoj sjednici skupštine Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije, na kojoj je održana svečana promocija čak 86 vatrogasnih časnika.

-Ova promocija je od iznimnog značaja za vatrogastvo naše županije jer već deset godina u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nije bilo osposobljavanja za vatrogasne časnike. I zato čestitam svima koji su uspješno završili ovo osposobljavanje – poručio je župan Marušić dodajući da Bjelovarsko-bilogorska županija prepoznaje važnost vatrogastva, a to potvrđuje i izdvajanjem u proračunu. Naime, vatrogastvo je jedna od rijetkih stavki koju se u proračunu nije smanjivalo. 
-Mi naravno nismo sretni što moramo smanjivati mnoge stavke, ali to je neminovnost koju ne možemo izbjeći. No, za vatrogastvo nismo smanjivali izdvajanja, a tako će biti i u budućnosti – poručio je župan dodajući da će Županija i dalje podupirati vatrogastvo koliko god može. 
Uz župana i njegove suradnike te vatrogasce iz cijele županije sjednici su prisustvovali i saborski zastupnik Miro Totgergeli te načelnik sektora za vatrogastvo Hrvatske vatrogasne zajednice Mario Starčević.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a