• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2011.
Ožujak
28

Na zadovoljstvo svih sudionika i organizatora, 14. proljetni sajam u Gudovcu iznimno uspješan

Trodnevni Proljetni sajam poljoprivrede, gospodarstva i obrtništva koji se u Gudovcu pored Bjelovara održao već 14. put, ponovno je dokazao da je sajmovanje najbolji i naprihvaćeniji način komunikacije u poslovanju.

To potvrđuju rezultati sklopljenih poslova koji se zbrajaju u milijunima. U gotovini, izlagači su utržili 2 milijuna eura, dok je vrijednost sklopljenih poslova dvadesetak milijuna eura. Kao i svi dosadašnji, 14. proljetni sajam bio je u znaku poljoprivredne mehanizacije, svijeća, sadnica, sjemenje i repromaterijala. Predstavilo se više od 400 izlagača iz cijele Hrvatske i deset europskih zemalja, a u tri sajamska dana posjetilo ga je više od 35 tisuća posjetitelja. Tradicionalno, otvorio ga je ministar poljoprivrede Petar Čobanković i izrazio nadu da je ovakav interes izlagača i posjetitelja dobra naznaka izlaska iz krize.

Premda je na Proljetnom sajmu u prvom planu poljoprivredna mehanizacija, aukcijska  prodaja junica i ovdje je jedan od važnijih događaja. Tim više što Bjelovarsko – bilogorska županija i grad Bjelovar sufinanciraju kupnju junica s tisuću i pol kuna po grlu. K tomu, Županija poljoprivrednicima nudi kredit za kupnju junica s trenutačno najnižom mogućom kamatom od 4,5 posto. Na aukciji su ove godine bila ponuđena 24 grla, većinom simentalske pasmine. Prosječna procijenjena vrijednost bila je nešto viša od deset tisuća kuna, a na aukciji je sudjelovalo 14 poljoprivrednika.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a