• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Rujan
5

NAJAVA 25. MEĐUNARODNOG JESENSKOG BJELOVARSKOG SAJMA

Predstojećeg vikenda pred nama je jubilarni 25. Međunarodni jesenski bjelovarski sajam, a što se sve očekuje na toj najvećoj sajamskoj manifestaciji u Hrvatskoj, ali i šire najavili su na konferenciji za medije direktor sajma Davorin Posavec i ispred vlasnika Bjelovarskog sajma gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

Na sajamskom prostoru Gudovac traju posljednje pripreme prije najveće sajamske manifestacije Bjelovarsko sajma. I ove godine očekuje se 500-ak izlagača iz Hrvatske i niza stranih zemalja, a definitivno najvažniji segment sajma je održavanje Državne stočarske izložbe.

„Sajam se ove godine održava u period od 8. do 10. rujna. Ovo će biti još jedna prilika da u suradnji s našim izlagačima i partnerima izložimo sva najmodernija tehnološka dostignuća u poljoprivredi, ali isto tako i u gospodarstvu i obrtništvu. Manifestacija je u zadnjih 25 godina kontinuirano rasla, pa tako smatram da će i ovogodišnja manifestacija opravdati naziv jubileja. Ono što nas izdvaja od drugih sajmova je održavanje Državne stočarske izložbe uz puno povjerenje Ministarstva poljoprivrede i Poljoprivredne agencije. Ove će godine biti izloženo 500 grla stoke. Sajam će ponovno potvrditi svoj međunarodni karakter s desetak stranih zemalja koje će na sajmu biti prisutne sva tri dana. Vjerojatno najzapaženija zemlja ove godine biti će Mađarska, koja je zemlja partner manifestacije. Imam potvrdu mađarskog ministra poljoprivrede da će doći u Gudovac i sudjelovati na otvorenju sajma.  Imamo i kulturno umjetnički dio u kojem će se predstaviti mađarska i naša društva. Cijene ulaznica se nisu mijenjale, ostaju 20 i 30 kuna, a tu je i dalje besplatan autobusni prijevoz“, rekao je Davorin Posavac, direktor Bjelovarskog sajma.

„ Imamo oko 500 izlagača iz cijele Hrvatske i do 50 tisuća posjetitelja, što je u standardu sa svim sajmovima održanima do sada. Uz ostalu bogatu ponudu, najviše bih istaknuo upravo program “Peti element” koji će se održati u zatvorenim sajamskim prostorijama, pošto Bjelovar ide u smjeru pametnog grada i grada koji ne ovisi samo o konvencionalnim izvorima energije, nego i onim obnovljivim. Grad Bjelovar će kao i svake godine imati svoj štand, u paviljonu broj 1. Građani će tako bez naknade moći kušati neke od proizvoda naših domaćih proizvođača. Bit će od sira, vina, ulja, meda, do drugih zanimljivih proizvoda s bilogorskog područja“, naglasio je gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak.

„Sajam ove godine ima još jednom cilj potvrditi status najjače poljoprivredne manifestacije u Hrvatskoj, ali i ovom dijelu Europe. To znači da će Gudovac ponovno biti mjesto okupljanja predstavnika poljoprivrede, tvrtki koje su vezane uz poljoprivredu te svih onih koji se na bilo koji način bave tom djelatnošću. Županija će kao i Grad Bjelovar imati svoj štand gdje ćemo predstaviti niz programa koje Bjelovarsko-bilogorska županija provodi u poljoprivredi. Poljoprivrednici će na njemu moći predstaviti što rade, besplatno, bez naknade. Također, puno pažnje će se posvetiti razgovoru s poljoprivrednicima kako bismo čuli što je potrebno napraviti ili promijeniti. Na svima nama je da održimo visoku kvalitetu, inovaciju u uslugama, te da naši izlagači kao i svi posjetitelji budu zadovoljni sajmom“, naglasio je župan Damir Bajs i dodao kako je predsjednica Republike Hrvatske prihvatila pokroviteljstvo događaja i da će sajam otvoriti ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.
Stoga od 8. do 10. rujna svakako treba posjetiti 25. Međunarodni bjelovarski sajam, jer uz obilje izlagača i događanja vjerujemo kako će svatko pronaći nešto za sebe.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a