• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2009.
Svibanj
12

Najava plesa maturanata za Guinnessov rekord

Bjelovarsko-bilogorska županija četvrtu se godinu za redom uključuju u sinkronizirani ples maturanata cijelog svijeta na ulicama i trgovima svojih gradova, uz Straussovu glazbu emitiranu preko satelitskog radija.

Istovremeno, ples će izravno biti prenošen preko satelita Hot Bird 3, a snimka će se vidjeti na Euro News i CNN World Report.
            Sudjeluju maturanti  srednjih škola četiri grada Bjelovarsko-bilogorske županije – Bjelovara, Čazme, Garešnice i Grubišnoga Polja, njih oko šest stotina.
            Uz financijsku podršku Bjelovarsko-bilogorske županije, maturante za Straussovu quadrillu pripremaju koreografi Športsko – plesnog kluba „Tactus“ i profesori tjelesno zdravstvene kulture.
            Više o svemu i programu predviđenom u petak, 15. svibnja, kada će se plesnim koracima pridružiti ostalim maturantima u obaranju Guinnessovog rekorda, čut će se na konferenciji za novinare,
13. svibnja (srijeda) 2009. godine,
u 12 sati u uredu župana – prvi kat,
Ul.dr.Ante Starčevića 8 u Bjelovaru.
Na njoj će govoriti župan Miroslav Čačija, zamjenik župana Krešo Jelavić, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport Andrea Prugovečki Klepac i predsjednik Športsko – plesnog kluba „Tactus“ Miro Blažević.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a