• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Ožujak
28

NAJAVLJEN 20. PROLJETNI MEĐUNARODNI BJELOVARSKI SAJAM

Uoči održavanja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, sajam su najavili predstavnici vlasnika Bjelovarskog sajma, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec, te direktor sajma Davorin Posavac

Od 31. ožujka do 2. travnja na sajamskom prostoru Gudovac okupit će se petsto izlagača iz petnaest zemalja, koji će se predstaviti svim posjetiteljima. Tako se u tri dana najveće poljoprivredne manifestacije očekuje pedeset tisuća posjetitelja.

Također, svi posjetitelji moći će sudjelovati na raznim predavanjima, poput „Vino i turizam“, „Socijalno poduzetništvo“, a u suradnji s Hrvatskom udrugom mladih poljoprivrednika obrađivat će se i teme inovativne tehnologije, marketinga u poljoprivredi, te raspravljat će se o aktualnim natječajima za poljoprivrednike.  Inače, ovo je treća godina da Bjelovarski sajam surađuje s mladim poljoprivrednicima.

I ove godine nastavlja se i „Drvni svijet“ kao dio sajma koji je nastao iz potrebe drvoprerađivača koja je bitna za naš kraj, a gdje će se prezentirati oprema za šumarstvo i drvne tehnologije. Osim izlagača iz Hrvatske, pridružit će im se i izlagači susjednih zemalja.

Cijena ulaznice neće se mijenjati te će iznositi kao i prošlih godina, 25 kuna za odrasle i 20 kuna za djecu, dok je parking i dalje besplatan za sve.

„Sajam je kroz 20 godina kontinuirano rastao, a međunarodni karakter nije upitan. I ove godine imamo petnaest stranih zemalja, a okupit ćemo petsto izlagača. U tri dana moći  ćemo vidjeti svu mehanizaciju koja je nužna za naše poljoprivrednike, ali i gospodarstvenike jer će ovdje biti i građevinski strojevi. Na našu inicijativu, obogatili smo ovaj sajam. Tako ćemo imati izložbu konja, kao potporu Konjičkoj udruzi Bilogora, a izložit ćemo 10 najljepših autohtonih hrvatskih pasmina konja. To će biti pomoć Bjelovarskog sajma Udruzi za međunarodnu promociju. Naš sajam će u ova tri dana proći mnoge europske delegacije, koje ovdje očekuju uspostavu dobrih poslovnih kontakata. Stoga ovo mjesto potvrđuje da će se osim poslovnih razgovora, voditi dobra komunikacija koja će uroditi plodom da se razvija naša poljoprivreda i gospodarstvo. Mi smo se potrudili da obogatimo program, imat ćemo razna predavanja, a treću godinu zaredom imamo i suradnju s mladim poljoprivrednicima i manifestaciju Drvni svijet. Dakle, kroz 3 dana imamo puno promocije, demonstracije strojeva na našim poligonima. Naš sajam je prepoznatljiv, stoga pozivam sve Bjelovarčanke i Bjelovarčane da dođu na 20. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam.“, rekao je direktor Posavac.

Na 20. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam pozvao je i gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec. „Mi ćemo promovirati naše selo i bjelovarski kraj. Zadovoljan sam što smo napravili ove godine na sajmu. Zato, pozivam sve, dođite u Gudovac, dođite u Bjelovar, uživajte u asortimanu, u proizvodima, ljepoti, svemu onome što proljeće nudi. Dođite i uživajte na Proljetnom međunarodnom bjelovarskom sajmu.“

„Županija i Grad kao nosioci vlasništva nad Bjelovarskim sajmom, pokazujemo da ovakva manifestacija niti mora niti treba biti u Zagrebu. Logično je da se ona odvija tamo gdje je najpotrebnije i gdje je najdostupnije, a to je sigurno naša poljoprivredna županija. 20. Proljetni sajam pokazuje da smo pogodili bilo izlagača i posjetitelja. Dođite na otvorenje, izaberite neki od narednih dana, budite u Bjelovaru, Gudovcu, Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i vidjet ćete najbolje što poljoprivreda nudi. Sama Županija bit će predstavljena kroz svoj štand, programe koje ćemo mi prezentirati su oni koje mi provodimo u potpori poljoprivrede od proljetne sjetve do potpore našim stočarima. Drago mi je da je ministar Tolušić na moj poziv uzvratio i da će on otvoriti sajam sukladno tradiciji. Također, dobit ćemo prezentaciju ukupnosti u poljoprivredi i korištenje europskih fondova o kojima se puno priča, a malo sredstava povlači. To je bitno za našu županiju jer u tim natječajima naši poljoprivrednici  zauzimaju prvo i drugo mjesto po prijavama, ali i odobrenim sredstvima. Mislimo da se natječaji moraju provoditi brže, da se moraju otvoriti i sredstva doznačivati. Očekujemo da na natječaju za mlade poljoprivrednike, a podsjetit ću da od 800 prijavljenih 200 je s područja naše županije, budemo prvi po povlačenju sredstava. Također, Sajam je komercijalna manifestacija pa me veseli da će biti veći nego prošlih godina, nadam se da ćemo imati i više posjetitelja. Reći ću da me veseli i to da imamo manifestaciju Drvni svijet, jer naša županija je jedna od onih kojima je to izuzetno bitno, ipak trećina naše proizvodnje vezana je uz drvnu industriju. Stoga, imat ćemo mogućnost vidjeti proširenje asortimana u odnosu na prošlu godinu. Dođite i vidite sve najbolje od poljoprivrede, dođite u Gudovac, provedite lijepi dan, sklopite posao ili vidite što se nudi.“, zaključio je župan Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a