• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2018.
Travanj
4

NAJAVLJEN 21. PROLJETNI MEĐUNARODNI BJELOVARSKI SAJAM

Na tiskovnoj konferenciji na Bjelovarskom sajmu najavljen je predstojeći 21. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam, a što na njemu možemo očekivati govorili su u ime vlasnika sajma bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak i direktor Bjelovarskog sajma Davorin Posavac.

Proljetni međunarodni bjelovarski sajam ove godine održava se 21. put, a svoja vrata otvorit će  6. travnja, i trajat će do nedjelje, 8. travnja. Jedna od najvećih sajamskih manifestacija u Hrvatskoj tradicionalno će se održati na sajamskom prostoru u Gudovcu, a po prvi puta na svečanom otvorenju očekuje se i dolazak Kolinde Grabar – Kitarović, predsjednice RH, koja će otvoriti i Proljetni sajam.

„Od 6.-8. travnja na sajamskom prostoru u Gudovcu održat će se  21. proljetni međunarodni Bjelovarski sajam i 3. drvni svijet. Ono što s velikim zadovoljstvom moram reći da je sajam u potpunosti rasprodan. Mi smo za ovu godinu uredili novih 1200 kvadratnih metara izložbenog prostora koje smo u dogovoru s izlagačima popunili tako da se nadam da će ovogodišnji posjetitelji prepoznati poboljšanje u tom dijelu sajmovanja. Rezultat je to naših dobrih odnosa s poslovnim partnerima, sve to skupa nadam se da će rezultirati jednom dobrom posjećenosti ovog našeg sajma. Zahvaljujem se i ovim putem predsjednici Republike koja je dala pokroviteljstvo nad ovom manifestacijom, što svakako daje još jedan dodatan karakter. Što se tiče samoga sajma možemo reći da ove godine na sajmu izlaže 10 stranih zemalja i zabilježili smo 500tinjak izlagača. Što se tiče događaja na sajmu, mi smo na našim stranicama Bjelovarskog sajma objavili detaljan program koji će uslijediti kroz sva 3 dana sajma, pa tako ovim putem pozivam sve one koji žele doći na Bjelovarski sajam da se unaprijed možda upoznaju s našim događanjima i unaprijed se pripreme na nešto što ih možda zanima. Trudili smo se da i ove godine ovo mjesto bude komunikacije, ali i okupljanje cijelih obitelji zbog toga smo poradili na programu i za one najmlađe, imat ćemo sportske aktivnosti tako da se svi na našem sajamskom prostoru mogu zadržati cijeli dan. Cijene ulaznica nismo mijenjali, one su ostale 25 kuna za odrasle, 20 kn su za najavljene grupne posjete , invalide i djecu od 7-15 godina, za predškolsku dob ulaz je besplatan. Dogovoren je autobusni prijevoz do sajma, tako da svakih sat vremena na autobusnom kolodvoru autobusi voze na sajam i isto tako sa sajma se mogu vratiti“, rekao je na konferenciji za medije direktor Bjelovarskog sajma Davorin Posavac.

„Kao što znate grad Bjelovar će i ove godine kao i zadnjih nekoliko godina imati svoj štand na Bjelovarskom međunarodnom proljetnom sajmu. Cilj nam je predstaviti sve naše gradske proizvođače, prvenstveno naše poljoprivredne proizvođače, naše OPG-ove s područja grada Bjelovara. Prošle godine smo krenuli s prezentacijom našeg najboljeg i najvećeg projekta  Bjelovarskog doručka . Dobili smo na zadnjem Jesenskom sajmu pohvalu od ministra za naš projekt. Ove godine ćemo ga još dodatno predstaviti svim onima zainteresiranim posjetiteljima koji će biti na Bjelovarskom sajmu. Na sajmu predstavit će se i naša udruga sirara Bjelovarski kvargl, udruga pčelara Bilogora Bjelovar te mnogi drugi OPG-ovi s našeg područja“, naglasio je gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak.

„Kao predstavnik većinskog vlasnika sajma Bjelovarsko – bilogorske županije mogu izraziti svoje zadovoljstvo činjenicom da će upravo Bjelovar, odnosno Gudovac, biti odredište svih onih koji se bave poljoprivredom na 21. Proljetnom međunarodnom Bjelovarskom sajmu. Po prvi puta će nam na otvorenju Proljetnog sajma biti i predsjednica Republike Hrvatske gospođa Grabar Kitarović. Ona će ga otvoriti uz nazočnost ministra poljoprivrede gospodina Tolušića i mnogih drugih. To je samo potvrda značaja našeg sajma i činjenica da je on međunarodno priznat. Naglasit ću da uz poljoprivredu nastavlja se jedna uspješna priča vezana uz Drvni svijet. To je manifestacija koja okuplja sve one koji se bave drvetom, preradom drveta. 500 izlagača, 10 stranih zemalja sve to potvrđuje značaj onoga što je pred nama. Bjelovarsko – bilogorska županija će, također, imati svoj štand na kojem će predstaviti naše proizvođače kroz sva 3 dana, to znači medare, proizvođače voćnih proizvoda , aronije, voća i povrća, sira i mnogo drugoga što se proizvodi na našim OPG-ovima. Iskoristit ćemo priliku i za niz programa koje županija pruža svojim poljoprivrednicima,  programa koji ima preko 10-ak mjera. Ja ću naglasiti da je najveći dio vezan uz stočarstvo, ali upravo sada je u tijeku financiranje kreditiranja proljetne sjetve jedan on najuspješnijih programa koje imamo i koje su preuzele neke druge županije u Hrvatskoj. Prezentirat ćemo, primjerice, program koji smo stavili za 2018., a to je financiranje osiguravanja šteta u elementarnim nepogodama. I ono što je posebno interesantno, sufinanciranje potpora vezanih uz pripremu europrojekata za naše OPG-ove i poljoprivrednike“, istaknuo je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a