• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2012.
Prosinac
21

NAJBOLJI ORAČI U 2012. GODINI KOD ŽUPANA ČAČIJE

Godina 2012. bila je uspješna i za orače Bjelovarsko – bilogorske županije. Ovogodišnje prvake, pobjednike 11. natjecanja orača Bjelovarsko – bilogorske županije primio je župan Miroslav Čačija sa suradnicima, zamjenikom Krešom Jelavićem i pročelnicom Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, slatkovodno ribarstvo i lovstvo Dominkom Pretulom.

Riječ je o višestrukom prvaku u kategoriji premetnjaka Zoranu Piskaču iz Prgomelja, višestrukom prvaku u kategoriji ravnjaka Željku Krapecu iz Severina i najboljem oraču konjskih zaprega Ivici Capanu. Ivica Capan prvak je i 1. državnog natjecanja konjskim zapregama koje je u kolovozu održano u sklopu 59. svjetskog natjecanja u oranju u Biogradu na moru. Bjelovarsko – bilogorska županija bila je tada i ekipni pobjednik, jer osim prvog mjesta predstavnik Županije Dražen Cindrić osvojio je treće.
Na prijamu su bili predsjednik Udruge za natjecanja orača BBŽ i član Odbora za natjecanje orača RH Miro Kolić i njegov zamjenik Josip Rac, koji su čelnicima Županije zahvalili na jedanaestogodišnjoj podršci. Prema njihovim riječima niti jedna druga županija svojim oračima ne pruža podršku poput Bjelovarsko – bilogorske, prateći ih od samoga početka i imajući razumijevanja za njihove potrebe.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a