• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Studeni
17

NAJUSPJEŠNIJI UČENICI KOD ŽUPANA BAJSA

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs primio je najuspješnije učenike u testu znanja „Znajući prošlost u sigurniju budućnost.“

Najbolji razred ove godine sa 100% riješenim testom znanja „Znajući prošlost u sigurniju budućnost“  je 2 a razred bjelovarske Komercijalne i trgovačke škole. Oni kao i ostali najbolji razredi drugih županijskih gradova, kao nagradu za sjajan rezultat osvojili su studijsko putovanje u Vukovar 18. studenog. Uz učenike 2a razreda Komercijalne i trgovačke škole na prijemu kod župana Bajsa bili su i predstavnici UHDDR-a koji već desetu godinu provode ovo vrijedno natjecanje, koje od prvog dana ima potporu i Bjelovarsko-bilogorske županije.

U tih deset godina test znanja pisalo je gotovo dvadeset i četiri tisuće učenika, a zajedno s Udrugom hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije put Vukovara otišlo je gotovo četiri tisuće županijskih srednjoškolaca.

Kada govorimo o Domovinskom ratu onda govorimo o trenutku kada je nastala Hrvatska država. Trenutak je to koji je povijesni. Trenutak je to koji nije tako daleko, ali ipak dovoljno daleko da se trebamo podsjećati  na njega. Naš kraj, naša Bjelovarsko-bilogorska županija bila je okupirana u jednoj trećini. Mi smo i prvi kraj u Hrvatskoj koji je oslobođen, dakle prvi kraj koji je vraćen u okrilje Republike Hrvatske. Isto tako istaknuti ću da imamo veliki broj ljudi koji su bili u Domovinskom ratu i nažalost imamo veliki broj poginulih i ranjenih. Ne treba zaboraviti ni civilne žrtve Domovinskog rata koje su stradale u tom razdoblju. Kada govorimo o ovoj akciji ja bi zahvalio UHDDR-u na ideji, ali i na kvalitetnoj provedbi cijelog projekta koji se sada već uvriježio u našem kraju. On je pod pokroviteljstvom same Županije od početka, ali moram naglasiti da su i resorna ministarstva to prihvatila na jedan dobar način. Ja moram Vama čestitati što ste sto posto riješili test, pohvalio bih Vašu profesoricu i ravnateljicu. Vjerujem da će Vam odlazak u Vukovar ostati u trajnom sjećanju, rekao je župan Bajs obrativši se učenicima 2a razreda bjelovarske Komercijalne i trgovačke škole.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a