• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2009.
Studeni
12

Najuzornije seoske žene Bjelovarsko-bilogorske županije kod župana Čačije i njegovih zamjenika

Sudionice 6. izbora najuzornije seoske žene Bjelovarsko-bilogorske županije održanom u Dežanovcu primio je župan Miroslav Čačija sa svojim zamjenicima Krešom Jelavićem i Alenom Baščevanom.

 Osim čestitki kandidatkinjama koje su ocijenjene najboljima, a to su najuzornija seoska žena Božica Tonković iz Donjeg Miklouša, prva pratilja Jasna Kubišta iz Donje Rašenice i druga pratilju Ines Slukić iz Zrinskog Topolovca, čestitke su primile Marija Hlatki iz Dežanovca, Željka Keserin iz Nove Ploščice i Jagoda Valadžija iz Kašljavca.

Namjera i ovog susreta bila je promicanje žene na selu, njezine uloge u obitelji i seoskom gospodarstvu. Sudionice ovogodišnjeg izbora, kao i njihove predhodnice prijašnjih godina, dokazale su da unatoč mnogobrojnim obvezama s kojima se svakodnevno nose, nađu vremena i načina da iskažu svoju kreativnost i sposobnosti. Nimalo lagan i jednostavam, život na selu daje i puno mogućnosti da se život obitelji organizira na najbolji mogući način, složne su u razmišljanju najuzornije seoske žene Bjelovarsko-bilogorske županije, a potkrijepile su to osobnim primjerima.
            Na prijamu su bili gradonačelnik grada Čazme Dinko Pirak, gradonačelnik grada Grubišno Polje Zlatko Mađeruh, načelnik općine Zrinski Topolovac Darko Brkić i Marija Knežić, najuzornija seoska žena Bjelovarsko-bilogorske županije 2005. godine.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a