• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2020.
Lipanj
22

NAKON 66 DANA PONOVNO JEDNA NOVOOBOLJELA OSOBA OD KORONAVIRUSA NA PODRUČJU BBŽ

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđen je novi slučaj zaraze koronavirusom potvrdio je Stožer civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije nakon danas održane sjednice.
Stožer civilne zaštite BBŽ

Riječ je o ženskoj osobi koja se vratila iz inozemstva i razvila je blage simptome koji su upućivali na koronavirus i nakon testiranja utvrđeno je da je pozitivna. Epidemiolozi istražuju sve njene kontakte i za sada je potvrđeno 25 kontakata, od koji je 5 s područja naše županije i svi oni su dobili rješenja o samoizolaciji.

Na preporuku epidemiologa sukladno novonastaloj situaciji Stožer civilne zaštite BBŽ dao je preporuke da se zabrane posjete pacijentima u Opću bolnicu Bjelovar, posjete u županijski Dom za starije osobe, kao i ostale privatne domove te da korisnici ne napuštaju domove za starije i nemoćne.

Također, preporuča se jača kontrola svih dosadašnjih epidemioloških mjera od strane Stožera civilne zaštite Općina i Gradova s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

„Prekinut je niz od 66 dana bez novooboljelih i 36 dana od kada smo bili „korona free županija“. To je jedna situacija koja nas obvezuje da se vratimo na sve one mjere koje smo imali prije, barem u jednom dijelu. Sukladno preporuci koju smo dobili od Državnog stožera, ali i naših epidemiologa naš Stožer dao je nekoliko naputaka uz poslovanje zdravstvenih ustanova i Domova za starije osobe. Što se tiče Opće bolnice Bjelovar neće biti posjeta, vršit će se trijaža pacijenata koja je bila i prije obvezna. I dalje ćemo pratiti stanje u zdravstvenom sustavu, jer nama je najvažnije da zdravstveni sistem ostane izvan korone i da nitko u njemu ne bude zaražen. To isto vrijedi i za Domove za starije i Stožer je donio odluku da se više ne dozvoljavaju posjete i da se ne dozvoljavaju izlasci korisnika izvan doma dok je ovakva situacija. Dali smo još jednu preporuku. To je da Stožeri Općina i Gradova koji su za to i nadležni pooštre kontrolu nad svim djelatnostima koje mogu raditi, ali pod uvjetima koje su dali epidemiolozi. Koronavirus je ponovno nazočan u županiji i sve službe će sada biti u većem stanju pripravnosti. ‼️Pozivam građanstvo, kao i samoga sebe, da budemo odgovorni u ponašanju, da se pridržavamo mjera koje su prije zadane. Budimo odgovorni, jer situacija se može ponoviti, jer ovo relaksiranje mjera koje se po gospodarstvo i uobičajeni život moralo prihvatiti je donijelo neke i za nas u ovom dijelu Hrvatske, negativne posljedice“, naglasio je župan Damir Bajs na konferenciji za medije.

„Jedna naša sugrađanka nakon povratka iz inozemstva testirana je zbog blagih simptoma na koronu i nalaz je bio pozitivan. Ona se nalazi u samoizolaciji, epidemiolozi istražuju teren, a mi na osnovu toga kao bolnica smo zaoštrili mjere u smislu zabrane posjeta. Bit će tako do daljnjega dok ne dobijemo kompletne informacije s terena, odnosno minimalno sljedećih 14 dana posjete će biti zabranjene dok ne vidimo razvoj epidemiološke situacije u našoj županiji. To za nas nije bilo iznenađenje mi smo očekivali nove slučajeve, jer relaksacijom i opuštanjem mjera znali smo da će doći do ovakvih situacija i zato smo zadržali kapacitete i timovi su spremni. Kao što smo i pokazali znanjem i mogućnostima da smo prvo poluvrijeme korone dobili i znali smo se nositi s time. Bilo što da se dogodi mi imamo i kapacitete i kadrove i veće znanje čak nego što smo imali i prije. ‼️ Apeliram na naše sugrađane da i dalje ostanemo odgovorni“, naglasio je ravnatelj Opće bolnice Bjelovar dr. med. Ali Allouch.

#ostanimoodgovorni

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
Stožer civilne zaštite BBŽ
Stožer civilne zaštite BBŽ
Stožer civilne zaštite BBŽ
Stožer civilne zaštite BBŽ
Stožer civilne zaštite BBŽ
Stožer civilne zaštite BBŽ
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a