• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Srpanj
1

NAKON ČETRDESET GODINA KREĆE OBNOVA BJELOVARSKE GIMNAZIJE

Na zgradi bjelovarske Gimnazije kreću radovi na projektu energetske učinkovitosti, točnije na zgradi Gimnazije izmijenit će se vanjska stolarija i obnoviti krovište, čulo se na konferenciji za novinare u uredu župana Bajsa.

Nakon prošlogodišnje prijave projektnog zadatka obnove Gimnazije, Fond je donio rješenje kojim odobrava sredstva za ovaj projekt. Radi se o promjeni ukupnosti stolarije koja treba riješiti pitanje energetske učinkovitosti, a vrijednost iznosi 1.271.706,25 kuna, od čega je 351 000 kuna odobreno od strane Fonda. Ugovor je stigao pred dva tjedna, iako je rješenje dobiveno puno ranije. Izvođač radova građevinski obrt „Izgradnja Popovački“ sada ima rok do kraja kolovoza kako bi dovršio projekt. Uvjet natječaja je da se ukupni  projekt izvrši u  zadanom roku, inače se neće moći povući odobrena sredstva od strane Fonda, istaknuo je župan Bajs i dodao da kao bivši polaznik iste te gimnazije, sa zadovoljstvom može reći da nakon četrdeset godina ide jedna velika obnova zgrade. Ovaj novac nam omogućava da napravimo temeljito energetsko poboljšanje učinkovitosti, te  promjenu ukupnosti stolarije. Gimnazija ima dugu tradiciju, diči se kvalitetom i na nama je da organiziramo najbolje uvjete, a ovim projektom osigurat će se nova stolarija, doći će do ušteda na električnoj energiji, te će se time riješiti problem dotrajalosti, zaključio je župan Damir Bajs

Iako vidljive razlike neće biti, jer Gimnazija kao spomenik kulture se ni ne smije mijenjati, kvaliteta će biti značajno poboljšanja. Time će se riješiti dugotrajni problemi koji se javljaju, poput prokišnjavanja. Drago nam je da lokalna zajednica misli na nas, te ćemo mi našim rezultatima pokazati naše kvalitete. Kada  dobijemo i dvoranu, a vjerujem da bi to moglo biti u doglednom roku, naš rad će biti jednosmjenski, a time i kvalitetniji, kazao je ravnatelj Gimnazije Želimir Vujić.

Mogu dati obećanje da ćemo ove radove izvršiti u zadanom roku. Što se tiče stolarije, proizvodnja kreće već sutra, danas su uzete mjere, dogovoreni su detalji sa nadzorom i konzervatorom. Mi više nemamo prepreka da počnemo sa izvođenjem, rekao je izvođač radova Mijo Popovački.

Ne treba zanemariti ni činjenicu kako to nije kraj ulaganjima u bjelovarsku Gimnaziju, jer po projektu Javno-privatnog partnerstva ta bjelovarska srednjoškolska ustanova dobit će i novu školsko-sportsku dvoranu. U novoj sportskoj dvorani svoje mjesto će naći i nova informatička učionica, te prostor za potrebe knjižnice.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a