• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2022.
Lipanj
20

NAKON ŠEST GODINA STOČNI SAJAM OPET U GUDOVCU

Na inicijativu župana Marka Marušića i pročelnika županijskog UO za poljoprivredu Zlatka Pavičića od idućeg se četvrtka vraća stočni sajam u Gudovcu.

I to nakon punih šest godina u kojima se nije održavao.
Na zajedničkoj konferenciji za novinare s gradonačelnikom Bjelovara Darijom Hrebakom i direktorom Bjelovarskog sajma Zlatkom Salajem župan Marušić je istaknuo da je provedeno ispitivanje na terenu i da interes za takvim sajmom itekako postoji.
- Mi smo druga županija u Hrvatskoj po broju grla goveda, odmah iza Osječko-baranjske. Stočni sajam je kotačić koji će doprinijeti razvoju naše poljoprivrede odnosno pomoći domaćim uzgajivačima. Ovdje ćemo ih moći povezati s kupcima na jednom mjestu. Jedna od novina je što će svaki prodavatelj najaviti s kojom robom dolazi tako da kupac može znati što svakog četvrtka može očekivati – istaknuo je župan Marušić.
Pozvao je kupce i uzgajivače da u što većem broju prisustvuju sajmu. Prvih mjesec dana sajam neće naplaćivati ulaznice i uslugu vaganja.
- Napravili smo sve potrebne radnje, poput prijave sajma, baždarenja vage koja je bila devastirana, osiguravanja dežurstva veterinara. Mi kao organizatori odlučili smo da prvih mjesec dana radimo bez naplate, nećemo naplaćivati ulaz, ni vaganje - kazao je direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj.
Županu i pročelniku Pavičiću na inicijativi je čestitao gradonačelnik Hrebak istaknuvši da je uvođenje stočnog sajma promjena koju je objeručke prihvatio.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a