• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2020.
Srpanj
3

NAKON ŠTO JE BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA SPASILA RIBNJAČARSTVO KONČANICA OD PREDSTEČAJA STANJEM U TVRTCI ZADOVOLJNI I UPRAVA I RADNICI

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs boravio je u radnom posjetu Ribnjačarstvu Končanica gdje je održan radni sastanak vezan uz trenutno stanje u tvrtci te planovima poslovanja za naredno razdoblje.
Posjet Ribnjačarstvu Končanica

Nakon što je Bjelovarsko-bilogorska županija kupnjom trezorskih dionica putem javnog natječaja, a jednoglasnom Odlukom Županijske skupštine u vrijednosti od 1,8 milijuna spasila od stečaja Vodoprivredu Daruvar tim činom spasila je i Ribnjačarstvo Končanica od predstečaja tvrtku koja je u vlasništvu Vodoprivrede.

Ribnjačarstvo Končanica sada posluje stabilno, stanje se normaliziralo i zadovoljni su svi od Uprave do 40 zaposlenika.

„Bjelovarsko-bilogorska županija je odigrala ključnu ulogu i stoga zahvaljujemo županu Damiru Bajsu jer bi 40 naših ljudi ostalo bez posla. Nakon odlaska naših djelatnika, ubrzo bi nastale i velike štete na ribnjacima. Županija je kupnjom trezorskih dionica putem javnog natječaja, spasila Vodoprivredu Daruvar i tim činom spasila i Ribnjačarstvo Končanica od predstečaja“ rekla je direktorica tvrtke Nada Lukić Kolundžić te dodala da je Županija pomogla u nastavku rada tvrtke koja ima tradiciju dugu 120 godina i koja zapošljava uglavnom lokalno stanovništvo.

Direktorica je također istaknula da je poslovanje tvrtke stabilno i da plaće isplaćuju redovito.

„Situacija u kojoj se nalazimo zbog epidemije koronavirusa je napravila probleme na tržištu, ali moram naglasiti da tržište prepoznaje našu kvalitetu ribe i što se tiče proizvodnje i prodaje neće biti problema“, poručila je direktorica Lukić Kolundžić.

„Svi smo bili jako zabrinuti za radna mjesta, no kada smo čuli da tvrtka neće ići u stečaj svima je laknulo. Zahvaljujem županu Bajsu i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji“, istaknuo je djelatnik tvrtke Darko Milobara.

Ulaskom Županije u vlasništvo Vodoprivrede sačuvana su radna mjesta i omogućen normalan i nesmetan rad na ribnjacima s obzirom na vrstu djelatnosti i vrlo osjetljivu proizvodnju gdje je potrebno efikasno i brzo djelovati kako bi se očuvali ribnjaci i radna mjesta.

„Kupnjom dionica tvrtke Vodoprivrede Daruvar, riješili smo dva problema. Prvi je izlazak Vodoprivrede Daruvar iz postupka stečaja, a drugi je rješenje pitanja opstanka tvrtke Ribnjačarstvo Končanica, koja je u vlasništvu Vodoprivrede. Nakon uplate, skinuta je blokada koja je bila na Ribnjačarstvu i povučen je zahtjev za predstečaj. Naš cilj bio je spas radnika i  osigurati budućnost za ljude ovoga kraja koji ovdje rade“, naglasio je župan Damir Bajs.

Ribnjačarstvo Končanica tvrtka je s tradicijom dugom 120 godina, prostire se na 1360 hektara i ima jedno od najstarijih ribnjaka u Hrvatskoj.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
Posjet Ribnjačarstvu Končanica
Posjet Ribnjačarstvu Končanica
Posjet Ribnjačarstvu Končanica
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a